Період публікації:

від

до

Категорія:

Штучні, природні та рідкі кристали: у ЛНУ нагородили 32 переможців конкурсу з кристалохімії

Опубліковано: Четвер, 24 травня 2018 

min
max

У Львівському національному університеті ім. І. Франка нагородили 32 переможців конкурсу з кристалохімії «Кристали». Ними стали учні шкіл та професійних (професійно-технічних) навчальних закладів з 21 регіону України. Загалом на конкурс подали заявки понад 4 тисяч претендентів.

Конкурс проходив серед двох категорій – для середньої вікової категорії (школярі віком 6-12 років) та для старшої вікової категорії (учні віком 13-18 років).

Учасники середньої групи презентували вирощені самостійно кристали з солі та цукру. У підготовці завдань їм допомагали вчителі. Загалом на конкурс надіслали понад 500 зразків кристалів, з яких журі обрало 8 найкращих. Використовуючи різні складники, зокрема хімічні, учні експериментували з виготовленням кристалів: контролювали їх розмір, колір та форму.

Старша група готувала наукові тези з теми «Кристали: кольори та світло». Серед напрямів, які вивчали учні – вплив різних факторів на ріст / колір кристалів, оптичні ефекти в кристалах, властивості штучних кристалів та їхнє застосування, природні монокристали, рідкі кристали тощо. На конкурс надійшло 234 заявки, з-поміж яких журі відзначили 24 роботи. Саме вони були представлені у фінальних стендових доповідях, які у майбутньому увійдуть до наукового збірника.

Під час підготовки до конкурсу учасники вивчали хімію та інші природничі науки, спробували себе у ролі дослідників, а також вчились командній співпраці. Крім того, вони тренували вміння безпечно працювати з хімічними реактивами, обробляти та аналізувати інформацію.

Представники ЛНУ запропонували учасникам допомогу у практичному впровадженні наукових напрацювань. Зокрема, у реалізації стартапів, пов'язаних з кристалохімією.

Усіх учасників конкурсу нагородили дипломами та цінними призами.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Всеукраїнський конкурс юних дослідників «Кристали»  імені Євгена Гладишевського Всеукраїнський конкурс юних дослідників «Кристали» імені Євгена Гладишевського Опубліковано: Вівторок, 16 січня 2018 Новий рік - новий набір на конкурс ! Приймаються анкети на участь у конкурсі "Кристали"! "Кристали" - змагання для учнів середнього та старшого шкільного віку. Молодші школярі вирощують удома кристали та надсилають їх членам журі. Експерти оцінюють творіння учнів і визначають переможців у...

Переглядів: 677 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Школярі з усієї України вчились вирощувати кристали в домашніх умовах Школярі з усієї України вчились вирощувати кристали в домашніх умовах Опубліковано: Середа, 31 травня 2017 Нещодавно відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу юних дослідників «Кристали» ім. Євгена Гладишевського. Цього року серед організаторів змагання були Мала академія наук України та Львівська обласна МАН. Змагання проводились серед двох вікових категорій у два етапи. Приміром, учні 1-6-х класів...

Переглядів: 786 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook