Період публікації:

від

до

Категорія:

Сторінками шкільної книги

Опубліковано: Понеділок, 28 травня 2018 

min
max

У травні, коли розквітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас свято Останнього дзвоника.

Останній дзвоник – це чудова шкільна традиція, тепле родинне свято, яке не можна нічим замінити. Цього свята немає в жодному календарі. Оберемки квітів, усміхнені обличчя і сльози на очах, щирі напутні слова та вітання – все це свято Останнього дзвоника.   Для більшої частини учнів це просто оповіщення про прихід шкільних канікул. Майже всі, кому йти в школу в другій, третій та інші класи, радіють цьому довгоочікуваному дню. Три місяці свободи від строгого розпорядку дня, ранніх пробуджень, підручників і контрольних. На три довгих місяці можна забути про парти, вчителів і зубріння. Але для деяких закінчення шкільного року пов'язано не тільки з радістю, але і з побоюванням, легким смутком, надіями … Для тих, хто цього року закінчує школу, останній дзвоник є відліком початку найбільшої зміни в житті. Вони начебто і не зовсім дорослі ще, але вже й не діти. 

Сьогодні 25 травня 2018 р. у опорному НВК «Дашавський ЗНЗ І-ІІІ ст.- ДНЗ» зібралися з нагоди особливого свята. Свята, у якому переплелись радість і смуток, спогада і мрії, дитинство і юність. Це свято зібрало сьогодні разом нашу дружну родину: учнів, учителів, батьків. Усе  подвір’я  оплесками зустрічало випускників, яких у цьому році 26, разом зі своїм класним керівником Сікорою Я.П. , яка привела їх на рубіж між дитинством та життям, яке починається за шкільним порогом . Зробивши почесне коло, вони виструнчилися в центрі лінійки.  Прапор урочисто підняли відмінники навчання учні 9 та 10 кл.

Шкільну громаду та випускників привітала в.о. директора Купець В.З., яка побажала випускникам обрати правильний шлях у житті, успішно скласти  тестування і вступити у вузи. Подякувала вчителям за їх знання, терпіння, любов до дітей. Також Віра Зіновіївна  вручила Похвальні листи, Подяки, Грамоти кращим учням школи за призові місця у районних , обласних конкурсах та олімпіадах, за успішне навчання. Святкові напутні слова звучали в адресу випускників від першачків. За традицією, батьки простелили своїм дітям, нинішнім випускникам,  вишиті рушники на щасливу дорогу в доросле життя. 

І ось хвилююча мить… Пролунав останній дзвінок. Саме він  сповістив  вам, що ваше дитинство скінчилося і починається доросле життя . Навчання у школі закінчилося. Попереду – незвіданий шлях дорослого і серйозного світу. Нехай буде багато щастя, кохання, посмішок, радощів. І зовсім трішки сліз, розчарувань.   Нехай кожен з вас знайде себе у хорошій і потрібній справі, щоб можна було безбоязно дивитися у майбутнє.

У добру путь і щасливу днину, дорогі випускники! Чудових вам канікул, школярі! 

Немає коментарів

Схожі статті:

Тарас Шевченко – душа українського народу Тарас Шевченко – душа українського народу Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 Березень – перший місяць весни. Він приносить нам тепло, радість. Вся природа оживає. І саме у березні ми святкуємо день народження великого українського поета-пророка Т. Г. Шевченка. До  цього свята готуються і дорослі, і діти. Учні  3-А класу  ОНВК «Дашавський ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ» підготували виховний...

Переглядів: 1226 Коментарів: 0

Відділи освіти

Душа Шевченка лине в Україну Душа Шевченка лине в Україну Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 Перші березневі дні на нашій землі пов’язані з іменем Шевченка, його мудрістю, його славою, його духом, його любов’ю до України. Здається, у його поезії все вже знане, відоме. Та кожного року, відзначаючи це національне свято, відкриваємо для себе у його творчості все нове і нове. Так хто ж він,...

Переглядів: 1218 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook