Період публікації:

від

до

Категорія:

Педагогічний семінар на тему: «Ефективне педагогічне спілкування»

Опубліковано: Четвер, 31 травня 2018 

min
max

У Львівському обласному Будинку вчителя відбувся педагогічний семінар на тему: «Ефективне педагогічне спілкування» для педагогів початкових класів та вихователів ДНЗ Львова та області.

Семінар проводила асистент кафедри суспільствознавчої освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Чуквінська О.М.

Повноцінний розвиток людини, передусім психологічний і соціальний, залежить від її спілкування із собі подібними. Люди які оточують особистість, є невичерпним джерелом її соціального становища. Головним інструментом, що забезпечує зв’язок особистості з іншими людьми, є спілкування. Без спілкування мав би зупинитися розвиток людини як особистість.

 Педагогічне спілкування – це система органічної соціально-психологічної дії учителя-вихователя і виховання в усіх сферах діяльності, що має певні педагогічні функції, спрямоване на створення оптимальних соціально-психологічних умов активної та результативної життєдіяльності особистості.

Оптимальним треба вважати таке спілкування педагога з вихованцями у процесі навчально-виховної роботи, яке створює найбільш сприятливі умови для розвитку позитивної мотивації у навчальній діяльності для соціально-психологічного розвитку дитини, забезпечує сприятливий емоційний клімат у всіх сферах діяльності, ефективне керівництво соціально-психологічними процесами в учнівському колективі та дає змогу максимально використовувати  особистісні якості вихованців.

 Професійне педагогічне спілкування – це взаємообумовлений процес рольових ігор учителя – вихователя і вихованців. Якщо для педагога спілкування є передусім видом професійної діяльності, то для учня – це вид повсякденної діяльності. Тому, спілкуючись з учнями, педагог не тільки взаємодіє з вихованцем, він повинен залишатися одночасно поза ним, бо йому треба спостерігати, аналізувати, коригувати, приймати рішення.

 Під час педагогічного семінару було представлено функції, властиві педагогічному спілкуванню на конкретних прикладах з досвіду роботи педагогів.

Немає коментарів

Схожі статті:

Педагогічний семінар «Ефективне педагогічне спілкування» Педагогічний семінар «Ефективне педагогічне спілкування» Опубліковано: Понеділок, 21 травня 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя відбувся педагогічний семінар «Ефективне педагогічне спілкування» для педагогів початкової школи Львівської області. Семінар проводила педагог Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Чуквінська О.М. Для забезпечення у процесі педагогічного...

Переглядів: 371 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Педагогічний семінар на тему: «Музика, як засіб всебічного розвитку дитини» Педагогічний семінар на тему: «Музика, як засіб всебічного розвитку дитини» Опубліковано: П`ятниця, 12 жовтня 2018 У приміщенні Львівського обласного Будинку вчителя відбувся педагогічний семінар для працівників та керівників закладів дошкільної освіти на тему: «Музика, як засіб всебічного розвитку дитини» Семінар провела педагог Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Максимів О.М.  Музичний...

Переглядів: 364 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook