Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права говорили про правовий статус та захист особи (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 01 Червня 2018 

min
max

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права згідно плану роботи науково-практичного гуртка Феміда» викладачами циклової комісії правознавчих дисциплін проведено науково-теоретичну конференцію на тему: «Правовий статус та захист особи на державному та міжнародно-правовому рівнях». У конференції взяли участь студенти ІІ, ІІІ та ІV курсів.

Із вступним словом виступила директор коледжу Наталія Зубко, яка привітала усіх учасників конференції та побажала активної дискусії, цікавих доповідей, творчої праці.

Голова циклової комісії правознавчих дисциплін Руслана Юзьків наголосила на важливості науково-дослідницької роботи у навчальному процесі. На її думку, саме наукові конференції дають можливість забезпечити наукову підготовку висококваліфікованих спеціалістів, сприяють розвитку інтелектуальних здібностей, формуванню наукового світогляду студентської молоді.

Актуальність дослідження проблематики правового статусу особи, захисту прав, свобод та інтересів людини на національному та міжнародному рівнях розкрила керівник науково-практичного гуртка «Феміда» Соломія Мисак. За її словами, на сьогодні існує цілий ряд проблем як світового, так і вітчизняного масштабу, які неоднозначно вирішуються суспільством. Зокрема, існують дискусії щодо гендерної рівності, клінічних випробувань, права на аборти, право на зміну статі, права на одностатеві шлюби, права на евтаназію, статусу громадян за принципом подвійності тощо.

Конференція розпочалася із доповіді Романа Радейка, к.е.н., викладача кафедри адміністративного та інформаційного права, голови Ради молодих вчених Інституту права та психології Національного університету «Львівська політехніка», на актуальну тему: «Забезпечення права на приватність у цифрову епоху». Участь доповідача мотивувала студентів до глибокого наукового вивчення суспільних явищ новітнього характеру і надала можливість усвідомити практичну значущість наукової роботи в житті студентів.

Студентки Марія Климко та Вікторія Василів у своїх доповідях торкнулися проблеми правового статусу громадян України за кордоном, правових механізмів їх захисту, а також досліджували стан працевлаштування українців у європейських країнах.

У доповідях, в яких було висвітлено деякі аспекти права на життя, а саме права ненародженої дитини та права на клінічні випробування, студенти Ольга Галімурка та Наталія Антипова досліджували момент виникнення права на життя, наслідки штучного переривання вагітності, а також суспільної необхідності проведення клінічних випробувань Дані питання дотичні до релігії, медицини, етики та відповідно відображаються в юриспруденції.

Із цікавою доповіддю виступила студентка Галина Дранчук, яка розкрила причини виникнення подвійного громадянства, міжнародно-правову практику та неоднозначність у правовому врегулюванні цього питання в Україні.

Проблематику рівності прав жінок і чоловіків та способи протидії насильства в сім’ї окреслили студенти Юлія Івашків і Тарас Іващук. Інтеграція української держави у світове співтовариство вимагає переосмислення ролі жінки у суспільстві, її рівноправну участь у всіх сферах життя діяльності, зокрема в політиці та державотворенні, а також способів захисту членів сім’ї від насильства.

Робота учасників наукової конференції пройшла в дусі жвавої дискусії, під час якої були запропоновані креативні способи розв’язання заданих проблем.

Підвела підсумки конференції завідувач наукового відділу Людмила Бачинська, яка відзначила результативність наукової роботи студентів і їх наукових керівників.

На завершення заступник директора коледжу з навчально-методичної роботи Ігор Леськів нагородив учасників подяками та побажав їм успіхів, творчого натхнення та нових перемог, а їхнім керівникам – плідної праці та наукових досягнень.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Студенти-правники Львівського кооперативного коледжу ознайомилися з діяльністю Міністерства юстиції України Студенти-правники Львівського кооперативного коледжу ознайомилися з діяльністю Міністерства юстиції України Опубліковано: Четвер, 13 грудня 2018 З метою залучення до освітнього процесу працівників установ, діяльність яких має безпосереднє відношення до спеціальностей закладів вищої освіти, викладач циклової комісії правознавчих дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Людмила Бачинська провела для груп ПВ(н)-26 та ПВ(н)-27...

Переглядів: 378 Коментарів: 0

Вища освіта

Бінарне заняття на тему: «Юридичні особи, як суб`єкти цивільного права» Бінарне заняття на тему: «Юридичні особи, як суб`єкти цивільного права» Опубліковано: Вівторок, 04 грудня 2018 Викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Руслана Юзьків та Наталя Захарчук провели бінарне заняття на тему: «Юридичні особи, як суб`єкти цивільного права» з дисциплін «Цивільне та сімейне право» та «Комп`ютерні правові системи» для студентів...

Переглядів: 411 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook