Період публікації:

від

до

Категорія:

Відзначення 155-річчя від дня народження президента ЗУНР Євгена Петрушевича

Опубліковано: Понеділок, 04 Червня 2018 

min
max

У неділю, 3 червня 2018 року, в нашому місті  відзначили  155-річчя від дня народження президента ЗУНР Євгена Петрушевича.

У сквері НВК «Буська ЗОШ І ст. – гімназія-інтернат ім. Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І. Франка», біля пам’ятника Євгенові Петрушевичу, відбулося громадське віче. Піднесено й урочисто в небесну синь і золотого сонця птахами світлої пам’яті злітали проникливі слова Гімну України, голови Буської районної ради Богдана Глови та мистецького виступу народного хору працівників культури.

Кращі гімназисти Христина Диня та Марта Маркевич поклали квіти до підніжжя пам’ятника Є. Петрушевичу та на могилу батьків Євгена Петрушевича – о. Омеляна та Савини Петрушевичів на міському кладовищі.

У понеділок, 4 червня, педагоги гімназії провели з учнями флеш-моб «Моя країна – Україна». Учні виконали гімн України і виголосили речівки про Україну. А учитель історії Андрій Степанович Курчаба звернувся до присутніх зі словом «Роль президента ЗУНР у державотворенні».

Немає коментарів

Схожі статті:

Ми козацького роду діти Ми козацького роду діти Опубліковано: П`ятниця, 12 жовтня 2018 У неділю, 14 жовтня, наша країна відзначає День захисника України. В цей день відзначають одразу чотири свята та пам’ятні дні, пов’язані з різними історичними подіями. Свята встановлені  з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій...

Переглядів: 68 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook