Період публікації:

від

до

Категорія:

У 2019 році планується почати автоматизацію процесу жеребкування для зарахування дітей у 1 клас на вільні місця через запуск та пілотування електронних реєстрів, - роз’яснення МОН

Опубліковано: П`ятниця, 08 Червня 2018 

min
max

У 2019 році планується почати автоматизацію процесу жеребкування для зарахування дітей у 1 клас на вільні місця через запуск та пілотування електронних реєстрів, - роз’яснення МОН.

Наразі в ЗМІ шириться інформація про те, що Міністерство освіти і науки України з 2019 року планує скасувати жеребкування та запровадити всеукраїнський електронний реєстр для вступу дітей до перших класів – ця інформація не відповідає дійсності. Для того, щоб уникнути подальшого поширення хибної інформації, МОН підготувало відповідне роз’яснення.

Так, планується, що в 2019 році МОН спільно з органами місцевого самоврядування міст, що будуть готовими до запровадження такого проекту, сформують реєстри, які використовуватимуться для зарахування дітей в школу. При цьому запровадження реєстрів передбачає, що принцип територіальної доступності зберігатиметься, тобто право гарантованого місця у школі матимуть діти, що проживають на території обслуговування закладу. Також у системі буде зашитий механізм автоматизованого жеребкування.

Одне із завдань таких реєстрів – забрати процес підтвердження місця проживання дитини зі шкіл, адже це не властива для директорів закладів освіти функція.

Слід зазначити, що створення відповідних реєстрів передбачено новим Законом «Про освіту», що був ухвалений 5 вересня 2017 року. Частина місцевих органів самоврядування вже розпочали роботу над реєстрами, проте для їх доопрацювання та ефективного використання потрібен час.

Саме тому, поки реєстри перебувають ще на етапі розробки, було запропоновано процедуру проведення жеребкування безпосередньо в школах. Процедуру виписано таким чином, щоб вона була не вразлива до зловживань та відкритою для контролю широкої громадськості.

З чинним порядком проведення зарахування дітей до першого класу можна ознайомитись за посиланням.

Немає коментарів

Схожі статті:

Порядок зарахування у 1-й клас у 2018 році: відповіді на найпоширеніші запитання Порядок зарахування у 1-й клас у 2018 році: відповіді на найпоширеніші запитання Опубліковано: Вівторок, 15 травня 2018 Право здобувати початкову освіту у школі, найближчій до місця проживання – це право за Законом чи «закріпачення»? Дитина НЕ ЗОБОВ’ЯЗАНА, а МАЄ ПРАВО навчатися в закладі освіти, на території обслуговування якого вона проживає. І таке її право ГАРАНТОВАНЕ Законом України «Про освіту». Відповідно...

Переглядів: 416 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Школи з малих населених пунктів мають унікальну можливість долучитись до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» Школи з малих населених пунктів мають унікальну можливість долучитись до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» Опубліковано: Четвер, 13 лютого 2020 Учителі-учасники проєкту пройдуть навчання з інфомедійної грамотності та одержать матеріали для інтеграції відповідних навичок у свої уроки. Ціль проєкту – навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, усвідомити цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти. Рада...

Переглядів: 503 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook