Період публікації:

від

до

Категорія:

Цікава екскурсія

Опубліковано: П`ятниця, 08 Червня 2018 

min
max

Розпочалися канікули. Хто куди, а учні Стрілківської СЗОШ І-ІІІст. на екскурсію до славного міста Лева.  5 клас  разом із вчителями школи та класним керівником Романишин І.М., яка організувала екскурсію, побували у місті, де ти забуваєш про час, проблеми і на якусь мить поринаєш у світ іншого життя, такого, яким жили наші пращури, наші славетні захисники краю. Діти  побували в історичному музеї. Екскурсовод розповіла багато цікавого. Побачили речі, якими користувались давні слов'яни: монети, жіночі прикраси, засоби праці, посуд, зброю.

Дуже цікаво було побачити народний одяг, чудові вишивані сорочки, рушники, яскраву українську кераміку, вироби з дерева. Козацькі шаблі, люльки, пістолети — все це хотілося потримати в руках.

У музеї багато документів, книг, які розповідають про історію України і історію нашого міста Львова. Виявилось, що навіть назви старих вулиць міста мають своє походження і свою історію.

Найбільш захопливою була екскурсія у «Таємну аптеку», де кожен зміг хоч на хвилинку відчути себе аптекарем, побачити хімічні експерименти, як створювались ліки роками.
Не змогли оминути і церкви, де найбільше проситься Бога про здоров’я рідних, про мир в Україні, про добробут на нашій землі. Також захопливою була прогулянка  Шевченківським гаєм , присутні  ніби потапили в іншу епоху.

Усі  були дуже задоволені екскурсією і відчули свій зв'язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу.

Немає коментарів

Схожі статті:

Вернись зі спогадів... Вернись зі спогадів... Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 4 березня - День вшанування пам'яті Володимира Івасюка . Його пісні замінювали українцям національний гімн у ті часи, коли він був заборонений. Володимир Івасюк став для своїх сучасників першим живим національним героєм України. Спогади про нього обриваються на найвищій ноті і знову хвилюють наші серця... З...

Переглядів: 922 Коментарів: 0

Відділи освіти

Нескорена українська душа Нескорена українська душа Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 Ти для нас - не тільки поетеса, а й добрий дух Волинської землі! Леся Українка - одна з найвизначніших постатей в історії української літератури. Вона народилася слабкою і тендітною, практично постійно хворіла, померла у віці 42 років, ставши символом України, її непокори, самобутності та незалежності. З...

Переглядів: 687 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook