Період публікації:

від

до

Категорія:

Українські Карпати – краще місце для активного відпочинку

Опубліковано: Понеділок, 18 Червня 2018 

min
max

Яскраво й незабутньо розпочалися літні канікули для учнів 7-8 класів Скнилівського НВК. Разом зі своїми класними керівниками Роговою М.Я., Мацюжак О.В. та вчителем Керкало Г.В. вони вирушили у захоплюючу подорож у гори. Ці три дні у Карпатах (30 травня – 1 червня) зарядили наших дітей позитивними емоціями, здається, на все літо.

Юних туристів зустрічало селище Воловець на Закарпатті. Відпочинкова база «Вікторія» приємно здивувала комфортними умовами перебування.

У день приїзду діти влаштували смачний пікнік на березі річки Веча. А вже наступного дня всі разом вирушили в грандіозну мандрівку мальовничим гірським хребтом Полонина Боржава. Понад 25 кілометрів пішки, 9 годин у дорозі стали для дітей та дорослих справжнім випробуванням на витривалість фізичну й емоційну. Але це було того варте! За плечима мандрівників – три підкорні вершини: гора на якій знаходиться стара закинута сироварня, гора Темнатик з висотою 1343м., та гора Цицька (з уявою у місцевих гуцулів усе гаразд;).

Шлях видався нелегким. Уже на середині маршруту частина учнів хотіла повертатись назад до бази, але інші переконували: стільки пройшли – треба іти далі, не можна здаватися!

Зрештою, усі дійшли до мети. Виснажені, але щасливі, вдихали на повні груди цілюще гірське повітря, пили джерельну живу воду, солодко смакували суниці і були безмежно задоволені, що зуміли гідно прийняти цей виклик гір.

Здавалося, після такої виснажливої мандрівки сил уже не залишиться зовсім. Та діти до вечора веселились на базі. Мабуть, енергії їм додавала дивовижна природа Карпат. Дивував і сніг, що досі лежить в ущелинах.

Мальовничі гори, неймовірно красиві пейзажі, що відкривалися по – новому із кожної підкореної вершини, запам’ятаються дітям надовго. Спільна подорож збагатила усіх: діти ще більше здружилися та отримали важливий життєвий урок відповідальності, наполегливості, цілеспрямованості.

Карпати нікого не залишають байдужими. Так і наші діти, ще не встигли повернутися додому, а вже активно планували собі нову подорож. Бо кращими від гір можуть бути тільки гори…

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 866 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 772 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook