Період публікації:

від

до

Категорія:

Любомира Мандзій зустрілася з директорами шкіл Дрогобиччини

Опубліковано: П`ятниця, 22 Червня 2018 

min
max

21 червня відбулася нарада директорів навчальних закладів Дрогобицького району за участю директора департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомири Мандзій.

Звертаючись до учасників наради, вона зазначила, що завжди відстоює інтереси педагогів і шкіл, але пріоритетом освітнього процесу все ж є учень. З огляду на це і має будуватися робота навчального закладу. Любомира Мандзій дала завдання, щоб до 1 вересня цього року всі школи району мали свої інтернет-сторінки, де повинна публікуватися актуальна інформація про школу, а також фінансова звітність. Директор департаменту освіти зупинилася також на порядку проведення конкурсу на посаду директора школи, на придбанні обладнання для перших класів Нової української школи (на ці видатки район отримав з державного бюджету 3,1 млн грн, решту – близько 10 % – дофінансовується з місцевого бюджету). Любомира Степанівна зауважила, що у районі обладнання буде придбане для 47 класів у 43 школах. Виділених грошей достатньо без залучення батьківських коштів.

Головна освітянка області також наголосила, що освітній процес повинен відбуватися у повноцінному класі, відповідно до чинного законодавства та реалій сьогодення мова взагалі не йде про класи-комплекти. Вона також попросила керівників шкіл подати свої пропозиції щодо форм літнього відпочинку дітей, запросила їх більш активно зголошуватися для участі у новому проекті Академія директорів (з району лише 2 директори пройшли навчання за цим проектом) та пообіцяла, що виступає категорично проти старого методу проведення нарад, надалі подібні заходи відбуватимуться у зовсім іншому вигляді та форматі активного спілкування.

Любомира Мандзій також відповіла на запитання учасників наради.

Перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Скоропад подякував Любомирі Мандзій за фаховий аналіз галузі освіти району, звернувся до директорів з вимогою не залишити школу напризволяще під час літніх канікул та підтримувати належний порядок на шкільних територіях.

Голова районної ради Михайло Сікора зазначив, що цьогоріч в районі немає вестися мова про батьківські кошти на ремонт шкільних приміщень, оскільки в районному бюджеті на ці видатки передбачено понад 800 тис. грн.

Депутат обласної ради Ольга Грицик відзначила, що завдяки районній владі педагоги Дрогобицького району отримали цьогоріч у повному обсязі всі виплати, які їм належать.

На нараді з директорами також обговорювалися попередні підсумки ДПА та ЗНО, питання національно-патріотичного виховання, літнього відпочинку та оздоровлення дітей.

За належно організовану роботу з військово-патріотичного виховання начальник відділу освіти Іван Стецко вручив грамоту директору Довжанського НВК І-ІІІ ст. Дарії Барщик. Також грамоту відділу освіти отримає вчитель предмету Захист Вітчизни Довжанської гірської школи.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Директорів шкіл обиратимуть за результатами конкурсу (фото) Директорів шкіл обиратимуть за результатами конкурсу (фото) Опубліковано: Понеділок, 30 жовтня 2017 Призначення керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності відбуватиметься за результатами конкурсного відбору. Про це сьогодні, 30 жовтня, повідомила директор департаменту освіти Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій під час наради з керівниками шкіл області щодо...

Переглядів: 923 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Освітянам Львівщини роз’яснили роль керівника у межах впровадження нового Закону «Про освіту» (фото) Освітянам Львівщини роз’яснили роль керівника у межах впровадження нового Закону «Про освіту» (фото) Опубліковано: Понеділок, 30 жовтня 2017 Сьогодні, 30 жовтня, у Львівській політехніці відбулась нарада голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, голови Львівської облради Олександра Ганущина, керівника департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомири Мандзій із директорами закладів загальної середньої освіти Львівщини. «Я...

Переглядів: 1476 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook