Період публікації:

від

до

Категорія:

Інструментарій для роботи та організації освітнього середовища – відкрито 4-й модуль онлайн-курсу «Робота вчителів початкових класів з дітьми з особливими освітніми потребами»

Опубліковано: Середа, 04 липня 2018 

min
max

 

На платформі EdEra у курсі з інклюзії для вчителів початкових класів відкрито четвертий, найбільш практичний модуль – «Методи роботи з дітьми». З нього вчителі дізнаються, які сучасні підходи та інструментарій можуть застосовувати в роботі, та отримати поради, як організувати комфортне та пізнавальне освітнє середовище для кожного учня.

Тривалість модуля – 3,5 години. Його поділено на лекції, кожна з яких пояснює, як вчителю працювати з дітьми з певними особливостями розвитку. За словами розробників курсу – ГО «Смарт освіта», з цього модуля вчителі дізнаються, як включати дітей з особливими освітніми потребами в роботу всього класу, як адаптовувати для них матеріал і, водночас, зробити навчання ефективним для всіх учнів у класі.

Нагадаємо, що вже зараз онлайн-курс «Робота вчителів початкових класів із дітьми з особливими освітніми потребами» опановують близько 16,6 тисяч освітян зі всієї країни. Понад 11 тисяч з них вже пройшли підсумкові тести перших трьох модулів — «Філософія інклюзії. Частина 1», «Організація інклюзивної освіти в Україні. Частина 1» і «Робота вчителя з батьками». Загалом же курс складатиметься з 6 модулів.

Серед освітян, що вже зареєструвалися і проходять курс, більш як 50 % – це вчителі початкової школи, 11 % – представники адміністрацій загальноосвітніх шкіл, 9 % – вчителі-предметники, 9 % – працівники дитячих садочків, 7 % – психологи, 4 % – корекційні педагоги, 2 % – логопеди та 8 % – інші охочі.

Щоб зробити курс ще кращим, учасникам пропонують долучитися до опитування і через форму зворотного зв’язку допомогти упорядникам вдосконалити курс (посилання на форму зворотного зв'язку можна знайти на сторінках курсу).

Довідково:

Онлайн-курс «Робота вчителя початкових класів із дітьми з особливими освітніми потребами» розроблено ГО «Смарт освіта» у партнерстві із студією онлайн-освіти EdEra. Він представлений у межах проекту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Немає коментарів

Схожі статті:

Асистенти вчителів інклюзивних класів підвищуватимуть кваліфікацію за новим порядком та в межах НУШ – МОН затвердило програму Асистенти вчителів інклюзивних класів підвищуватимуть кваліфікацію за новим порядком та в межах НУШ – МОН затвердило програму Опубліковано: Вівторок, 22 жовтня 2019 Асистенти вчителів, які працюють в інклюзивних класах, зокрема у початкових, підвищуватимуть кваліфікацію за новою програмою. Відповідний наказ опубліковано на сайті МОН 18 жовтня 2019 року. Зараз в інклюзивних класах шкіл працює понад 12 тис асистентів вчителів – половина з них потребує фахового...

Переглядів: 673 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей

У Червонограді провели нараду з питань iнклюзивного навчання в закладах дошкiльної освiти У Червонограді провели нараду з питань iнклюзивного навчання в закладах дошкiльної освiти Опубліковано: П`ятниця, 11 жовтня 2019 8 жовтня в Червоноградському Iнклюзивно-ресурсному центрi вiдбулася нарада з питань впровадження iнклюзивного навчання дiтей з особливими потребами у закладах дошкiльної освiти. Розпочався захiд дискусiєю, модератором якої була директор центру Тетяна Дмитришин, щодо важливостi використання у роботi...

Переглядів: 596 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook