Період публікації:

від

до

Категорія:

Девіз тижня – дозвілля без гаджетів (фото)

Опубліковано: Понеділок, 30 липня 2018 

min
max

На території навчально-тренувального відділу «Верещиця» Львівського державного університету внутрішніх справ з 1 по 6 липня проходив наметовий табір «Тиждень без планшету» для учнів навчальних закладів середньої освіти 12 районів Львівської області. Дитячий табір, який проходить вже вдруге, є спільним проектом ГО «Центр просвітництва та розвитку людини» та ЛьвДУВС за підтримки БО «Львівська освітня фундація».

Так, упродовж тижня школярі віком від 14 до 16 років активно відпочивали на природі, знаходили нових друзів, здобували безцінний досвід, навчалися. Однак цьогорічний табір мав чимало нововведень та експериментів. Зокрема, відрізнявся перш за все більшою кількістю волонтерів, і це дозволяло більше уваги приділяти дітям. До роботи в таборі також залучали психологів з Українського католицького університету та працівників ювенальної поліції Львівщини. У перші дні вони спілкувалися з дітьми, налаштовували на саморозвиток, пізнання світу, проводили цікаві ігри та заняття. Важливо це й з огляду на те, що в числі учнів були діти внутрішньо переміщених осіб, а також учасників бойових дій. Цьогоріч був зроблений акцент на ще більшій комунікації зі школярами. Їх запитували, як вони хочуть проводити дозвілля, радилися з ними. Відтак програма не була надто перевантаженою, що дозволяло їм проявляти свою ініціативу та творчість.

Волонтер Христина, випускниця 11-го класу Давидівської ЗОШ I-III ступенів ім. Т.Г. Шевченка: «Мені ще в травні запропонували стати волонтером у цьому таборі. Я одразу погодилася, навіть не зважаючи на те, що на носі – вступ до вишу. Давно вже хотіла спробувати себе в новій діяльності. Я ніколи не організовувала дітей, адже завжди їздила в табір як учасник. Зізнаюся, що це зовсім непросто. По-перше, ми практично однолітки, і діти не завжди хотіли слухатися. Також часом складно було в психологічному плані, адже до кожного потрібно знайти підхід, десь піти на компроміс. Однак не жалію, що сюди потрапила. Адже це для мене хороший досвід, оскільки я спробувала себе у якості лідера. Впевнена, мені це пригодиться».

Традиційно табір розпочався зі знайомства між учасниками та невеличкої екскурсії територією НТВ «Верещиця». У перший день учні поділилися  на команди з кумедними назвами: «Team Spirit», «Big боси», «Мармеладки» та «Молекули». Після цього розпочалося справжнє наметове життя. Підйом о восьмій ранку, зарядка, сніданок, а далі по курсу безліч розваг рухливого, творчого та розумового характеру. Щодня вони брали участь у різних спортивних заходах: перетягували канати, грали в розвиваючі ігри з м’ячем, організовували квести й конкурси, змагалися між собою, демонструючи силу, спритність та інтелект.

Своїми враженнями від проведеного часу в НТВ «Верещиця» поділився Мирон, учень ЗОШ № 5 м. Борислава: «Це дуже класний табір. Мені сподобалося спільно проводити час зі своїми однолітками, грати в різні ігри, спати в наметах, що для мене вперше. Дуже крутим був мотузковий парк у лісі. До нас також приїхали американці. Ми з ними багато спілкувалися, і я зміг підвищити свій рівень англійської мови. Впевнений, що батькам це особливо сподобається. Дуже жаль, що їдемо так скоро, адже з багатьма тут подружився. Обов’язково приїду наступного року!»

Цьогоріч значна увага приділялася вивченню англійської мови. Волонтери з Корпусу миру, Сара, Ділан і Семюєль, організували для дітей мовний клуб. Це не були банальні шкільні заняття за партою та з домашнім завданням. Іноземні гості викладалися на 100 відсотків й залучали дітей до активних ігор: чи то американський футбол, чи гра «Ніндзя», в якій ти можеш відчути себе як на полі битви, чи «Крокодил». Робили також спільну зарядку, пояснюючи все виключно англійською мовою. Волонтери були доступні для дітей і поза мовним клубом. Відтак кожен мав змогу в будь-який час з ними спілкуватися, аби покращити свої розмовні навички. 

Анастасія зі СЗШ № 90 м. Львова розповіла, що їй сподобалося найбільше: «Я дізналася про цей табір через Фейсбук і одразу ж заповнила заявку. Вирішила приїхати сюди, щоб знайти нових друзів та поспілкуватися з цікавими людьми. Найбільше мені тут сподобався мовний клуб. Ми вивчали англійську, а наші вчителі-американці паралельно підвищували свій рівень української мови. Ми, звісно, не завжди розуміли один одного, тоді завжди виручала мова жестів».

Наприкінці тижня до дітей завітали працівники кафедри тактико-спеціальної підготовки ЛьвДУВС. Вони проводили майстер-класи з збирання та розбирання учбових автоматів та пістолетів. Відбулося й мультимедійне заняття з вогневої підготовки. Діти з великим задоволення вчилися тримати її в руках, змагалися на швидкість, а дехто навіть пробував зібрати та розібрати зброю з заплющеними очима.

Остап із Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 розповів, як добре провів час: «Мені мама розказала, що буде такий табір у Верещиці. Я вирішив сюди приїхати, бо мене зацікавила ідея провести тиждень без планшетів та телефонів. Я зрозумів, що є багато різних розваг, крім гаджетів, навіть забув про них. Чудово провів час на свіжому повітрі, знайшов нових друзів, відкрив для себе багато нового».

До табору також приїжджав цікавий гість, який народився у Кореї – майстер Донг. Він розповідав підліткам про здоровий спосіб життя. Поміж тим, школярі встигли подивитися художні та пізнавальні фільми, побувати на екскурсії «Стежками Верещиці» й побачити усю красу та мальовничість тамтешньої природи, відсвяткувати День Незалежності Америки та День Національної Поліції України, насолодитися верещицькою ватрою та й, зрештою, отримати незабутні спогади на все життя.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Ярмарок "Миколай про Тебе не забуде" на базі Мостиського ЗЗСО №2 I-III ступенів (Мостиська ОТГ) Ярмарок "Миколай про Тебе не забуде" на базі Мостиського ЗЗСО №2 I-III ступенів (Мостиська ОТГ) Опубліковано: Понеділок, 18 грудня 2017 18 грудня 2017 року на базі Мостиського закладу загальної середньої освіти №2 I-III ступенів ( керівник: Пшоняк Петро Петрович) проведено ярмарок "Миколай про Тебе не забуде". Благочинний захід організовано школярами та батьками. Яких тільки ласощів на прилавках не було-це і пампушки, тістечка, солодощі,...

Переглядів: 861 Коментарів: 0

Відділи освіти

Маленьких львів’ян запрошують у літній табір «Арт-особистість» Маленьких львів’ян запрошують у літній табір «Арт-особистість» Опубліковано: Понеділок, 29 травня 2017 Дитяча студія «Жирафа» вже третій рік поспіль проводить дитячий табір з програмою «Арт-особистість» протягом всього літа та запрошує маленьких львів’ян віком від 7 до 11 років. Зміни табору: 05.06 – 09.06 / 12.06 – 16.06 03.07 – 07.07 / 10.06 – 14.07 31.07 – 04.08 / 07.08 – 11.08 За...

Переглядів: 688 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook