Період публікації:

від

до

Категорія:

На Сокальщині відбулось офіційне відкриття Всеукраїнського вишколу «Джура-прикордонник 2018»

Опубліковано: Вівторок, 14 серпня 2018 

min
max

У кінологічному навчальному центрі Державної прикордонної служби України, що у місті Великі Мости, відбулось офіційне відкриття Всеукраїнського вишколу «Джура-прикордонник 2018».

«Дорогі учасники, я вам щиро бажаю, щоб цей вишкіл був для вас змістовним, щоб ви здобули нові знання, нових друзів, поділилися своїми здобутками з іншими. Щиро вам бажаю, коли буде така нагода і постане питання, яку долю обирати, згадати, що носити зелений берет прикордонника – це велика честь і люди, які охороняють державний кордон України у всі часи завжди користуються повагою в товаристві», - зазначив у вітальному слові Державний секретар Міністерства молоді та спорту України Олег Немчінов.

Метою вишколу є підготовка громадських активістів, які залучаються до організації і проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), «Джура-Прикордонник» спрямований на підготовку інструкторів-вихователів із різних областей з прикордонних районів України з метою організації та проведення на місцях національно-патріотичних та військово-спортивних ігор для молоді, у тому числі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») за додатковим напрямком «Джура-Прикордонник».

«Ми вперше за час проведення вишколу приймаємо таку велику кількість учасників і щиро переконані, що цей вишкіл – це не лише можливість здобути теоретичні знання, спробувати на практичних заняттях ті чи інші речі, здобути нових друзів, це можливість того, аби у вас в душі зародилася ще більша гордість, за те, що ми з вами українці. Сподіваємось, що упродовж цих днів ви отримаєте ті знання, які зможете потім популяризувати серед своїх друзів і залучати все більше і більше людей до великої ініціативи та ідеї. І кожен з вас ще раз вкотре собі нагадає що слова «я-українець» - це не просто слова. Адже за ці слова не один воїн, герой, який захищає наш кордон, віддав своє життя», - наголосила т.в.о директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації Ольга Березюк.

Відтак 460 учасників табору з прикордонних районів (18 областей) і районів, через які проходить розмежувальна лінія з окупованими і непідконтрольними районами, пройдуть практичну підготовку до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, а також відпрацюють військові навики,  в тому числі поводження зі зброєю, що в свою чергу сприятиме підвищенню престижу військової служби.

Всеукраїнський вишкіл триватиме до 18 серпня.

Організатори вишколу: Міністерство молоді та спорту України, Державна прикордонна служба України, Львівська обласна державна адміністрація. 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook