Період публікації:

від

до

Категорія:

В області відбудеться унікальне дефіле українських освітян з усього світу

Опубліковано: Понеділок, 20 серпня 2018 

min
max

21 серпня, у межах Першого світового форуму українознавчих суботніх та недільних шкіл відбудеться дефіле українських освітян із 36 країн світу в сучасному українському національному вбранні.

Організатор – Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК).

«Ламаємо стереотипи. Хочемо показати для нашої країни і світу українку-педагога з діаспори  не лише інтелектуальною, але й сучасною, стильною і модною. А учителям українознавчих шкіл надати приємність спробувати себе у ролі моделі і відчути естетичне задоволення від модерної української ноші», – зазначила директор МІОКу, головний організатор Форуму Ірина Ключковська. 

Роль моделі «примірять» на себе понад три десятки українських освітян із діаспори. Дефіле складатиметься із двох частин. Першими на імпровізований подіум вийдуть учителі закордонних українознавчих шкіл, а тоді – колектив МІОКу.

Щодо одягу, який демонструватимуть моделі, то це ексклюзивні роботи дизайн-студії «Sophie Maria Syedova».

«Ми неодноразово брали участь у різних показах, але у такому форматі здобуватимемо досвід уперше. Для нас, зберігачів української ідентичності у сучасному українському національному одязі, дуже приємно і символічно мати можливість попрацювати із освітянами, які бережуть нашу тотожність, викладаючи українське за кордоном», – розповіла керівник студії, дизайнер Людмила Сєдова.

Показ відбуватиметься під супровід живого виконання пісень фольк-гурту «Марвінок» та DJ Kind of Zero, що дасть можливість поєднати традицію і інновацію не лише на подіумі, але і у музиці.  

Час: 21 серпня, 14:45 год.

Місце: Галерея головного корпусу НУ "Львівська політехніка" (вул. С. Бандери, 12).

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook