Період публікації:

від

до

Категорія:

У Буському районі відкрили Інклюзивно-ресурсний центр для особливих дітей

Опубліковано: Вівторок, 21 серпня 2018 

min
max

20 серпня, за участю голови райдержадміністрації Петра Мороза, його заступника Тетяни Сай, заступника голови районної ради Романа Фурди, начальника відділу освіти РДА Галини Олійник, відповідальної особи з питань "Інклюзивна освіта для дітей з особливими потребами" на Львівщині - головного спеціаліста департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Марії Васюник, вчителів та дітей на базі Буської гімназії-інтернат урочисто відкрили інклюзивно-ресурсний центр, де надаватимуть психолого-педагогічну підтримку дітям з особливими потребами.

Виступаючі поважні гості, звертаючись до батьків, дітей та педагогів, відзначили важливість створення в Україні і, зокрема у Буську, центрів інклюзивної освіти, бо ті надаватимуть дитині можливість розвиватися, адаптуватися до суспільства, використовуючи світові методики.
Саме у центрі, директором якого стала за результатами проведеного конкурсу Наталія Тронь,  діти з особливими потребами безкоштовно будуть забезпечені методичним, психологічним, дефектологічним, логопедичним супроводом протягом усього часу навчання. Тут діятиме кімната лікувальної фізкультури.

Обряд освячення приміщень новоутвореного закладу провів настоятель храму св.Апостолів Петра і Павла м.Буськ отець Іван Салабай.
Надалі відбувся круглий стіл, де його учасники обговорили питання функціонування центру та реалізації поставлених на майбутнє завдань.
Зазначимо, що до 1 вересня 2018 року такі установи для дітей з особливими потребами повинні запрацювати на рівні усіх територіальних громад та районних центрів України.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook