Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині вшанували пам'ять Великого українця – Івана Франка

Опубліковано: Понеділок, 27 серпня 2018 

min
max

Сьогодні, 27 серпня, з нагоди 162-ї річниці від дня народження, Львівщина вшановує пам'ять видатного українського письменника, поета, публіциста, вченого, громадського і політичного діяча Івана Франка.

З цієї нагоди біля Франкового університету представники влади, громадськості, студентського середовища поклали квіти до пам’ятника Великого українця. Опісля відбулось громадське віче.

«Іван Франко - це особистість, яка у свій спосіб боролась і виборювала українську мову, Україну, говорила про потужну українську націю в непростий час. І сьогодні постать цієї видатної людини об’єднує всю українську націю і народ. Зараз ми маємо унікальну можливість розбудовувати і будувати саме ту державу, про яку мріяв та яку описував у своїх творах Іван Франко. І в цій боротьбі нам важливо усвідомити, що від кожного з нас залежить те, в якій країні ми надалі будемо жити, її майбутній розвиток. Будьмо мудрі та уважні, і, як говорив Великий Каменяр: «Довго нас недоля жерла, досі нас наруга жре, та ми крикнім: ще не вмерла, ще не вмерла і не вмре!»,- зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.  

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook