Період публікації:

від

до

Категорія:

Виховна робота як основний елемент освітнього процесу в ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище»

Опубліковано: П`ятниця, 31 серпня 2018 

min
max

Від правильного виховання учнів

залежить добробут усього народу

Джон Локк

ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» має свою програму позанавчальної роботи на 2018-2019 н.р., яка має комплексний характер, охоплює усі сфери життєдіяльності учнів, є складовою частиною освітнього процесу, спрямована на створення умов для самореалізації, саморозвитку особистості та піднесення її загальнокультурного та творчого рівня, установки на пріоритет загальнолюдських і національних цінностей.   

Цьому сприяє проведене сьогодні (29.08.2018 р.)  засідання методичної комісії класних керівників і вихователів навчального закладу.

Мета засідання методичної комісії: погодити і затвердити план роботи методичної комісії класних керівників на 2018-2019 н.р. та розглянути основні положення плану з організації навчально-виховної роботи у ДНЗ «Львівське ВПХУ» на 2018-2019 н.р., обмін досвідом виховної роботи в групі, залучення молодих педпрацівників до навчально-виховного процесу в освітньому закладі.

Засідання методичного об’єднання класних керівників і вихователів розпочала вступним словом заступник директора з навчально-виробничої роботи Л.Я. Осипович, яка зазначила, що такі засідання, на яких присутні викладачі та молоді педпрацівники є надзвичайно актуальними і потрібними в сьогоднішній час, час заробітчанства, коли виховання учнів, в основному, покдадено на навчальний заклад, а училище не тільки займається навчально-виховною роботою, а й відповідає за неї. Любов Ярославівна акцентувала увагу на взамозв’язку та впливу виховного процесу на якість освіти, зокрема виробничого навчання і практики.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Обнявка Н.М. акцентувала увагу присутніх на тому, що в сучасних умовах розвитку суспільства основною характерною ознакою якісної освіти є не тільки засвоєння знань і передових технологій, а й формування компетентностей, які базуються на оновленні професійних здібностей особистості, а саме, дають можливість підготувати учня, випускника до активної участі у житті суспільства. Завдання освітнього процесу, основною складовою частиною якого є виховна робота – це забезпечення сприятливих умов для самореалізації особистості відповідно до її інтересів та суспільних вимог, засвоєння та реалізація у повсякденному житті етичних норм гуманної моралі. У 2018-2019 н.р. гаслом виховної роботи освітнього закладу є: «Глобально мислити – локально діяти».  

До присутніх звернулась методист ДНЗ «Львівське  ВПХУ»                       Турчиняк Н.В., яка наголосила, що для того, щоб дати підростаючому поколінню шанс на успіх, що є одним із завдань училища та нагальною потребою суспільства і вимогою батьків, важливо визначити основні знання – фундамент компетенцій, якими повинні оволодіти учні, щоб підготуватися до самостійного життя. А досягнути цього без щоденної кропіткої виховної роботи неможливо.

Завданням педколективу, зокрема класних керівників, є виховання компетентної особистості, яка є показником якості освітнього процесу та визначає його результативність – зазначила голова предметної методичної комісії класних керівників Сокіл Л.С.  Аналізуючи плани роботи класних керівників на 2018-2019 н.р., -  зауважила Любов Степанівна, - першочерговим завданням є сприяти, спонукати, навчити учнів «здатності до дії» та можливості застосовувати знання для виконання продуктивної діяльності.

Ці виступи посприяли цікавому обговоренню навчально-виховної роботи в ДНЗ «Львівське ВПХУ». Класні керівники, які мають власний досвід виховної роботи, поділились думками з присутніми працівниками та почули думки колег, а молоді працівники мали можливість почерпнути нові знання у своїх колег та поділитись творчими ідеями щодо навчально-виховної роботи.

Класний керівник групи №204 Габа Л.В. поділилась досвідом роботи щодо педагогічного спілкування з учнями групи, що є запорукою запобігання конфліктних ситуацій в групі та їх виникнення, класний керівник групи №302 Вовк Х.І. розповіла про власний досвід роботи з групою, зокрема формування культури спілкування учнів, а класний керівник групи №303 Нестерук Л.І. - про співпрацю з батьками та вплив сім’ї на формування особистості учня, класний керівник групи №203 Козачок О.Б. акцентувала увагу на ролі класного керівника у вихованні сімейних цінностей. Вихователь Наконечна А.А. наголосила на важливості культури спілкування і поведінки учнів у гуртожитку, їх зайнятості  у позанавчальний час. Класний керівник групи №404 Тимків М.О. акцентувала увагу присутніх на проведення бесід в групах щодо запобігання булінгу, проявам агресії та насильства одного учня щодо іншого, в сім’ї...

Голова методкомісії Сокіл Л.С. запропонувала присутнім використати в своїй виховній роботі та провести з учнями бесіди, виховні години, позаурочні заходи на тему: «Львів’яни, яких ми не знаємо – І. Франко, Б. Возницький,                        І. Білозір, В. Івасюк, В. Сліпак, С. Крушельницька...» та «Відомі і невідомі українці – Т. Шевченко, М. Заньковецька, Ліна Костенко...», «Україні є ким пишатися – Андрей Шептицький, Любомир Гузар, Іван Миколайчук, Степан Бандера, Роман Шухевич...» що сприятимуть вихованню свідомого українця та гордості за рідний край. Класний керівник групи №234 Гулик М.В. наголосила на важливості бесід з учнями на історичну тематику, зокрема на недооцінених уроках історії, яким є голодомор в Україні 1932-1933 рр., що спонукатимуть молодь до їх переосмислення.

Інженер з охорони праці Трухан М.А. акцентував увагу присутніх на складній ситуації з безпекою дорожнього руху та запропонував включити в порядок денний зборів учнівських груп кожного місяця питання щодо профілактики та безпеки дорожнього руху.  

Впродовж засідання методкомісії класних керівників та вихователів присутні ознайомились з планом роботи методкомісії на 2018-2019 н.р. та погодились взяти його за основу в навчально-виховній роботі.

Підсумовуючи результати засідання методичної комісії класних керівників та вихователів, Надія Михайлівна наголосила, що такі засідання свідчать про активну громадянську позицію педагогічних працівників та їх небайдужість у питанні виховання молодого покоління українців, майбутнього нашої держави, утвердження ідеалів гуманізму, свободи особистості, демократії, соціального і духовного прогресу і побажала присутнім натхненної праці та успіхів у 2018-2019 н.р., який розпочнеться з Єдиного першого уроку за темою: «Я – українець».      

Матеріал підготувала голова методкомісії класних керівників  ДНЗ «Львівське ВПХУ» Сокіл Л.С.        

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook