Період публікації:

від

до

Категорія:

У Стрию відкрито інклюзивно-ресурсний центр

Опубліковано: Вівторок, 11 вересня 2018 

min
max

В єдності, партнерстві, порозумінні... можна творити добрі справи для людей. 7 вересня 2018р. ввійде в історію м. Стрия, як день особливої уваги до особливих дітей... Відкрився на базі Стрийська загальноосвітня школа І ступеня 11 інклюзивно-ресурсний центр, який надаватиме допомогу та діагностуватиме діток м. Стрия, що потребують особливої уваги віком від 2-х до 18-ти років. У святковій урочистій атмосфері відбулося це очікуване відкриття. Приємно, що влада міста суттєвим фінансовим ресурсом долучилася до проведення ремонтних робіт, облаштування приміщень, створення затишної обстановки у цьому центрі. У виступах заступника міського голови Роман Волинець та очільльниці відділу освіти Oksana Matviiv неодноразово звучало, що це лише початок доброї справи. Попереду ще багато роботи, але сам факт відкриття такого центру 5-го за ліком в області з 26... свідчить про те, що можемо не лише чути громаду, слухати громаду, але й реалізовувати все це в дії та реалі. 

Окремо хочу подякувати директорці Депертаменту освіти і науки ЛОДА Lubomyra Mandziy, яка у своєму щільному графіку знайшла можливість (власним авто, сама ж і за кермом) приїхати на відкриття і підтримати особистою присутністю, як інклюзивну освіту так і всіх діток з ООП, їх батьків, вчителів, які працюють з такими дітьми. Як на мене, це дуже важливо, адже пригадуючи 2001р., коли ми з Надією Пістун за підтримки Марія Васюник розпочинали цей процес, дуже важко давалось суспільне порозуміння, яке нарешті стає пріорітетом державної політики. 
Було багато щирих вітальних слів від депутатів міської ради: Володимир Кам'янка (Volodimir Kam'yanka), який за дорученням Генерального директора поліграфічно-видавничої фірми "Укрпол" Сергій Ковальчук передав першу ( дай Боже, не останню !!!) спонсорську фінансову підтримку новоствореному центру, Roksolana Burak-Kovtsun, яка щиро привітала усіх присутніх разом із студентами нашого Стрийського аграрного коледжу.
У свою чергу директорка ІРЦ Іванна Бегей (Ivanna Begey) подякувала усім за підтримку та допомогу, представила колектив інклюзивно-ресурсного центру... Під звуки святкових фанфар було урочисто перерізано символічну стрічку, як уособлює свого роду народження нового світосприйняття і нового толерантного мислення у громаді та суспільстві.
о. Андрій здійснив чин освячення, а від так, усі присутні могли оглянути приміщення центру. Далі на часі придбання обладнання, на що виділені кошти з державної субвенції на суму понад 251 тис. грн. Звичайно, що їх освоєння трішки затягнеться в часі, оскільки необхідно провести тендерні процедури, тому просимо усіх батьків та діток трішки набратися терпіння, з часом ВСЕ БУДЕ СУПЕР, але фахівці центру працюватимуть у штатному режимі уже з понеділка і надаватимуть увесь спектр необхідниїх корекційно-розвиткових послуг. 
Звичайно, що Любомира Степанівна не була б собою, якби не заглянула "попутньо" у наші 1 класи, щоб особисто оцінити новий освітній простір НУШ, поспілкувалась з педагогами, дітьми....Тут, утримаюсь від своїх суджень, міркую, що п. Любомира сама прокоментує... 
Що ж, в добру путь ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР м. Стрия, попутнього вітру у плаванні на теренах нового океану добра, толерантності та любові. 
 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Чотири нові автобуси передали для діток з особливими освітніми потребами області Чотири нові автобуси передали для діток з особливими освітніми потребами області Опубліковано: П`ятниця, 20 грудня 2019   Сьогодні, 20 грудня, відбулося вручення чотирьох шкільних автобусів зі спеціальним обладнанням. Ключі від транспортних засобів для потреб інклюзивно-ресурсних центрів Пустомитівського та Сокальського районів Львівської області, а також міста Львова урочисто вручив заступник голови Львівської...

Переглядів: 1345 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей

Львівщина отримала перший мобільний інклюзивно-ресурсний центр Львівщина отримала перший мобільний інклюзивно-ресурсний центр Опубліковано: Вівторок, 10 грудня 2019 Спецавтомобіль, призначений для надання додаткових психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг працівниками інклюзивно-ресурсного центру сьогодні, 10 грудня, вирушив на Сколівщину. Мобільний ІРЦ придбали за кошти державного бюджету у співфінансуванні з місцевим бюджетом Сколівської районної...

Переглядів: 651 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook