Період публікації:

від

до

Категорія:

Посвята Дрогобицьких ліцеїстів

Опубліковано: Вівторок, 18 вересня 2018 

min
max

Система виховної роботи Дрогобицького ліцею передбачає ознайомлення учнів з місцями культурної, героїчної й трагічної історії нашого народу. З цією метою директором ліцею О. Заяць організовуються екскурсії до Старого Угринова і Підлисся, Сприні і Бережан. Ліцеїсти віддають шану новітнім героям України в Музеї Небесної сотні в Івано-Франківську, знайомляться з культурною спадщиною древньої Жовкни, піднімаються до меморіалів Січових стрільців на Лисоні, Маківці та Ключі.

14-15 вересня колектив Дрогобицького ліцею провів біля міста Добромиля, де відбулося одне з найбільш улюблених учнівських свят – посвячення в ліцеїсти. Цього річ урочисті слова кодексу ліцеїста лунали в урочищі Саліна. До 1939 року в цьому місці знаходилися стометрової глибини шахти, у яких добували сіль, а 1941 року радянські «визволителі», утікаючи від фашистів, перетворили їх в одну велику могилу, скинувши туди кілька сотень людей. Довгі роки трагедія Саліни залишалася невідомою, а заговорили про неї завдяки місцевій учительці Марії Прокопець. Сьогодні пані Марія проводить велику роботу, щоб наші співвітчизники не забували уроків історії. Вона і для дрогобиччан провела екскурсію, під час якої розказала учителям та учням про ці страшні і повчальні події.

Після урочистої лінійки ліцеїсти вирушили до місцевого монастиря святого Онуфрія, відомого цікавою історією, що бере початок ще у XVI столітті. Саме тут починав своє чернече життя майбутній митрополит Андрей Шептицький.

Розважальна частина посвячення відбулася на базі рекреаційно-оздоровчого комплексу «Хирів». Після поселення в комфортабельних номерах ліцеїсти зібралися на літній площадці, де відбулося представлення класів. Кожен виступ був продуманим і старанно підготовленим. У виконанні ліцеїстів прозвучали дотепні пісні та вірші, вони побачили веселі сценки та запальні танці, ставали учасниками цікавих конкурсів.

Звичайно, що не обійшлося без традиційної для таких заходів дискотеки та неймовірних нічних пригод, про які згадуватимуть ще не один раз.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відбулася посвята ліцеїстів Дрогобицького ліцею (фото) Відбулася посвята ліцеїстів Дрогобицького ліцею (фото) Опубліковано: Четвер, 21 вересня 2017 З особливим нетерпінням очікували першокурсники Дрогобицького педагогічного ліцею п’ятниці, 15 вересня. Саме в цей день дирекція ліцею запланувала провести загальноліцейський захід – посвячення в ліцеїсти. Підготовку розпочали задовго до цієї дати: складали сценарій представлення класів, проходили...

Переглядів: 771 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Дрогобицький ліцей підписав угоду про співпрацю з Львівським національним університетом ім. І. Франка Дрогобицький ліцей підписав угоду про співпрацю з Львівським національним університетом ім. І. Франка Опубліковано: Понеділок, 04 листопада 2019 30 жовтня делегація учителів та учнів Дрогобицького ліцею відвідали Львівський національний університет ім. Івана Франка. Тут відбулася зустріч із керівництвом вишу. У ході зустрічі Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник...

Переглядів: 893 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook