Період публікації:

від

до

Категорія:

Флешмоб проти спалювання сухої рослинності

Опубліковано: Вівторок, 18 вересня 2018 

min
max

Начальник відділу еколого-освітньої роботи НПП «Північне Поділля» Мирослава Єргуньова, педагог-організатор   Мар’яна Ясіновська разом із учнями Золочівської ЗОШ №1 та ГО “Золочів.нет” провели флешмоб, метою якого є привернути увагу людей та зупинити спалювання сухої рослинності.

Під час флешмобу діти розповідають про непоправну шкоду, яку несе спалювання сухої трави, картоплиння та нагадують про відповідальність за це: “Людство стоїть на порозі екологічної катастрофи: парниковий ефект, зменшення озонового екрану, проблема чистої води, кислотні дощі, щорічно планета втрачає десятки видів тварин і рослин, причиною ракових захворювань у людей являється порушення взаємодії організму та навколишнього середовища. Та ще й весняні підпали.
При згорянні 1 тони рослинних залишків у повітря вивільняється 9 кг мікрочастинок диму (пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали, канцерогенні сполуки).
Разом із сміттям горить різноманітне сміття, що посилює забруднення атмосфери. Згоряють корисні зимуючі птахи.
Спалювання сухої трави призводить до руйнації ґрунтового покриву, вогонь знищує насіння і коріння трав’янистих рослин, пошкоджує нижні частини дерев та кущів.
Існує загроза пожеж і загоряння житлових будинків. Утворення смогів. Збільшення кількості ДТП через погану видимість доріг.

Час зупинитись! Не паліть, нам природу для майбутнього збережіть.

Оскільки спалювання листя, сухої рослинності, відходів несе загрозу для навколишнього середовища, за такі дії передбачена адміністративна відповідальність.
Керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров’я довкілля, кожен з нас має законне право боротися з таким явищем.
За забруднення атмосферного повітря згідно ст. 77 ч.1. Кодексу України про адміністративні правопорушення санкції складають від 10 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Збережімо природу для майбутнього!”

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Урок-вікторина "Що я знаю про Тараса Шевченка"? Урок-вікторина "Що я знаю про Тараса Шевченка"? Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 З нагоди вшанування 206 –ї річниці від дня народження великого сина, українського поета, прозаїка, драматурга, борця за незалежність України, з метою розширення знань учнів про життєвий і творчий шлях Т. Шевченка, формування вмінь  працювати в команді, виховання почуття гордості за свою державу в 7 класі...

Переглядів: 1664 Коментарів: 0

Відділи освіти

Змагання-вікторина "Чи знаєте ви хімію?" Змагання-вікторина "Чи знаєте ви хімію?" Опубліковано: Вівторок, 10 березня 2020 З 2  по 6  березня 2020 року у Ремезівцівському НВК Золочівського району  проходив тиждень хімії.   Тиждень хімії в школі надає можливість вийти за межі стандартного уроку і сконцентрувати увагу на основних теоретичних та прикладних питаннях усього шкільного курсу. Протягом тижня хімії учні мали можливість...

Переглядів: 1354 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook