Період публікації:

від

до

Категорія:

Початок всеукраїнської акції «Олімпійський урок» у Львівському училищі фізичної культури відзначено легкоатлетичним кросом

Опубліковано: П`ятниця, 21 вересня 2018 

min
max

Традиційно на відзначення Дня фізичної культури і спорту та старту Всеукраїнських акцій НОК України «Олімпійський урок» й «Олімпійський тиждень» учні та студенти Львівського училища фізичної культури взяли участь в першості ЛУФК з легкоатлетичного кросу розлогими та зручними доріжками Стрийського парку.

Директор училища, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Степан Родак на початку своєрідного загальноучилищного олімпійського уроку наголосив на сутності поняття «олімпізм» як цінності, що звеличує та всеціло об’єднує якості тіла, волі та розуму людини, а олімпійське гасло «Швидше! Вище! Сильніше!» закликає всіх учасників олімпійського руху до удосконалення та гармонії.

На святковому спортивному дійстві були присутні почесні гості – випускники училища, які сьогодні є гордістю українського спорту, зокрема: випускниця училища 2015 року, майстер спорту міжнародного класу з боксу, чемпіонка світу та Європи серед юніорів, сьогодні стипендіат НОК України для роботи у відділенні НОК України у Львівській області Вікторія Вірт-Гарасимович; випускниця училища 2010 року, майстер спорту України з гандболу, член національної збірної команди України, яка неодноразово визнавалася найкращою гравчинею української гандбольної Суперліги, гравчиня жіночої гандбольної команди «Галичанка» (Львів) Ірина Стельмах; випускниця училища 2017 року, майстер спорту України з фехтування, переможець всесвітньої літньої Універсіади 2017 року, одна з найсильніших шпажисток України Юлія Свистіль.

Голова постійної комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури та спорту Львівської обласної ради, депутат обласної ради Петро Жукровський завітав на свято училища з подяками обласної ради, вручивши почесні відзнаки та грамоти директорові училища Степану Родаку, вчительці стрільби з лука Світлані Колядінцевій, вчителям веслування на байдарках і каное Наталії та Михайлові Поцюркам.

Після урочистої церемонії підняття прапора змагань суддівська бригада на чолі з Віктором Чернихом за сонячної погоди дала старт забігам на дистанціях 1 000 та 2 000 метрів для майже 200 юнаків та дівчат – учням 7-8, 9-10, 11 класів та студентам 1-3 курсів.

Відтак, кращими у цікавій і напруженій боротьбі на кросових дистанціях виявилися: Валентина Горлова (відділення сучасного п’ятиборства) серед учениць 7-8 класів на дистанції 1 000 метрів з результатом 3.57,6; Дмитро Артимович (відділення футболу) серед учнів 7-8 класів на дистанції 1 000 метрів з результатом 3.44,0; Ольга Клуннікова (відділення сучасного п’ятиборства) серед учениць 9-10 класів на дистанції 1 000 метрів з результатом 3.43,6; Артем Толстіков (відділення водного поло) серед учнів 9-10 класів на дистанції 1 000 метрів з результатом 3.20,5; Руслана Война (відділення сучасного п’ятиборства) серед учениць 11 класів та студенток на дистанції 1 000 метрів з результатом 3.46,3 та Юрій Ковальчук (відділення сучасного п’ятиборства) серед учнів 11 класів та студентів на дистанції 2 000 метрів з результатом 6.55,8.

Високий рівень витривалості продемонстрували також Валентин Ільків, Олександра Горлова (сучасне п’ятиборство), Катерина Козак, Каріна Здріла (гандбол), Марія Винник, Ольга Падошик (вільна боротьба), Владислав Тарнакін, Ростислав Костюк (футбол), Олексій Завальний, Станіслав Троян (водне поло), Зоряна Михальська (веслування), Мілана Волошин (теніс), Віталій Свистіль (фехтування), які також піднялися на п’єдестал пошани.

Загалом найбільш активну та масову участь в кросі-2018 взяли вихованці відділень сучасного п’ятиборства, стрільби з лука, футболу, фехтування, водного поло, вільної боротьби, боксу.

Список переможців та призерів першості ЛУФК з легкоатлетичного кросу-2018 (завантажити)

Немає коментарів

Схожі статті:

Четверо вихованок Львівського спортколеджу у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби Четверо вихованок Львівського спортколеджу у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби Опубліковано: П`ятниця, 03 квітня 2020 Відразу четверо вихованок Львівського коледжу спорту (кол.училище фізичної культури) увійшли у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби у своїх вагових категоріях. У вазі до 50кг ІІІ місце посідає Оксана Лівач (вип.2014р.). В активі Оксани 50 залікових очків, які вона виборола на світовому рейтинговому...

Переглядів: 4676 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Учні Львівського спортколеджу взяли участь у Шевченківському творчому вечорі Учні Львівського спортколеджу взяли участь у Шевченківському творчому вечорі Опубліковано: Четвер, 12 березня 2020 9 березня 2020 року в день народження Великого Кобзаря українського народу з ініціативи штабу Всеукраїнського об’єднання добровольців й за підтримки відділення НОК України у Львівській області, журналу «РІА-Україна» та інших співорганізаторів у Львівському палаці мистецтв відбувся Шевченківський творчий...

Переглядів: 2054 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook