Період публікації:

від

до

Категорія:

Інформаційна сторінка «На допомогу вчителю трудового навчання»

Опубліковано: П`ятниця, 21 вересня 2018 

min
max

Із матеріалів газети для вчителів обслуговуючих та технічних мдів праці та майстрів виробничого навчання МНВК «Трудове навчання»  (№ 8, 2018  р.)

Пропонуємо ознайомитись із оглядом статті учителя трудового навчання Алли Вакули «Використання ІКТ» (Вакула Алла. Використання ІКТ [Текст] : на уроках трудового навчання // Трудове навчання. - 2018. - № 8. - С. 11-18.

У Концепції Нової української школи зазначено, що застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі має стати інструментом забезпечення успіху Нової школи. ІКТ суттєво розширюють можливості педагога, оптимізують управлінські процеси, формуючи в учня важливі для нашого сторіччя технологічні компетентності.

Основною метою використання інформаційних технологій в освітньому процесі є підготовка учнів до життєдіяльності, яка відповідає умовам інформаційного суспільства, а педагогічним завданням - підвищення якості та ефективності уроку, розвитку творчості учня та формування його інформаційної культури.

Варіанти використання ІКТ в роботі педагога:

самоосвіта педагога, підвищення професійного рівня;
обмін досвідом із колегами з інших шкіл, регіонів і країн;
отримання найсучаснішої інформації з певної теми;
можливість брати участь у професійних конкурсах;
доступ до методичної бази розробок певного напряму;
публікування власних розробок;
оновлення навчального та дидактичного матеріалів до уроків.

Ідея педагогічного досвіду полягає в поєднанні ІКТ із трудовим навчанням. Щоб програмні засоби в навчальному процесі були доцільними й ефективними, важливо, аби вони несли необхідну інформацію в цікавій формі, були послідовними, відповідали віковим особливостям учнів і санітарно-гігієнічним умовам організації освітнього процесу.

ІКТ можна використовувати на всіх етапах роботи, під час підготовки до уроку, у процесі самого уроку, а також у позаурочний час. Використовуючи ІКТ, учні беруть активну участь у створенні уроку та формують навички самостійної роботи з дисципліни, а також навички володіння інформаційними комп’ютерними  технологіями.

Матеріал підготувала: головний бібліограф О. М, ТУРКАЛО

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 06.04 – 537 роки від дня народження Рафаеля Санті (1483-1520).  Італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Народився Рафаель 6 квітня (за деякими джерелами 28 березня) 1483 в Урбіно, Італія. Перше навчання художній майстерності проводив його батько – Джованні Санті....

Переглядів: 4521 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Неділя, 05 квітня 2020 05.04 – 432 роки від дня народження Томаса Гоббса (1588-1679). Англійський філософ. Майбутній мислитель з’явився на світ 5 квітня 1588 року в південно-східному графстві Англії, біля містечка Мальмсбері, в родині сільського священика. Початкову освіту він здобув у парафіяльній школі, яку відвідував...

Переглядів: 4453 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook