Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові говорили про школу дієвої демократії

Опубліковано: Четвер, 27 вересня 2018 

min
max

Сьогодні, 27 вересня, у Львові відбувся масштабний освітній захід – (не)Конференція «Нова українська школа – школа дієвої демократії».

На захід завітали представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування, експерти з освіти для демократичного громадянства (ОДГ) та освіти з прав людини (ОПЛ), майстер-тренери та тренери з ОДГ/ОПЛ, керівники шкіл, учителі, учні, представники молодіжних рад ОТГ.

Участь у відкритті (не)Конференції взяла директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій.

«Поштовхом до змін повинне бути наше бажання. Тож бажаю вам запалу, натхнення, наснаги, нових звершень – бо зміни починаються з нас. Я вірю в вас і вірю в Україну», - наголосила головна освітянка області.

У програмі (не)Конференції – експертна панель, панель кращих практик, стартап нових ідей та багато іншого.

Зазначимо, що захід відбувся в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» в Україні, за сприяння Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва та Цюріхського педагогічного університету, у співпраці із ГО «Інтерньюз-Україна».

Проект реалізується в Україні 4 роки, охопивши 8 пілотних областей, в т.ч. Львівську.

Як розповіла керівник проекту Наталія Протасова, на Львівщині проект впроваджено понад 3 роки тому. За цей період дуже багато зроблено – пройшли навчання вчителі за програмами впровадження освіти для демократичного громадянства освіти з прав людини, пройшли підвищення кваліфікації понад 1 500 директорів шкіл області тощо.

«Наш проект був спочатку орієнтований на навчання вчителів і директорів шкіл. На сьогоднішній день розроблені уніфіковані програми, завдяки яким інститут післядипломної педагогічної освіти безпосередньо включив усі ці програми в свої навчальні плани, здійснюється підготовка вчителів, керівників шкіл, і взагалі педагогічних працівників. Була перекладена й адаптована для України серія посібників Ради Європи з освіти для демократичного громадянства. Посібники розраховані на дітей від 1-го до випускного класу. Їх можуть використовувати як вчителі, так і батьки в роботі. В рамках проекту всі школи 8 пілотних областей отримають безкоштовно комплекти цих посібників», - повідомила Наталія Протасова.

«Я дуже дякую організаторам, що долучили Львівську область до проекту. Чому це важливо? Тому що директори і учителі мали можливість пройти ці курси, де вони ознайомилися з новими методиками. Відверто скажу, відбуваються успішні зміни – є дуже гарні школи, де налагоджена співпраця між батьками, учительським колективом та дітьми. І всі ці три ланки освітнього процесу є правильно втягнуті в процес, тобто немає ніяких протистоянь, немає ніякого нагнітання. У будь-якому випадку партнерство «батьки-вчителі-діти» – це основа на сьогоднішній день Нової української школи», - зазначила Любомира Мандзій.

Також директор департаменту освіти поінформувала, що в школах створено нове освітнє середовище. «Якщо ми говоримо про Нову українську школу, то є об’єднані територіальні громади і окремі райони, де відбулися і візуальні зміни, і матеріальні, тобто оновили середовище, закупили нове обладнання, є дидактика, нові меблі. Ми маємо яскраві приклади – це Рудківська школа, Жидачівська опорна школа № 2, Сасівська школа, Сокальська школа № 4», - розповіла п. Любомира.

Немає коментарів

Схожі статті:

Майже 90 % українців цікавляться реформою Нової української школи – результати дослідження Урядового контактного центру Майже 90 % українців цікавляться реформою Нової української школи – результати дослідження Урядового контактного центру Опубліковано: Вівторок, 10 вересня 2019 Більшість українців обізнані щодо реформування шкільної освіти і концепції НУШ. Про це свідчать результати дослідження «Нова українська школа: сприйняття населенням», проведеного Урядовим контактним центром напередодні нового навчального року. Переважна більшість опитаних – 87,6 % – відповіли, що...

Переглядів: 650 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Понад 80 млн грн – на реалізацію програми НУШ цьогоріч на Львівщині Понад 80 млн грн – на реалізацію програми НУШ цьогоріч на Львівщині Опубліковано: Понеділок, 13 травня 2019 Львівська область отримала понад 80 мільйонів гривень з державного бюджету для потреб Нової української школи у 2019-2020 році. Відтак, на території Львівської області спрямовано 69 млн грн, з яких – 25 % від виділених коштів буде виділено на закупівлю дидактичних матеріалів, 40 % спрямовано на закупівлю...

Переглядів: 474 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook