Період публікації:

від

до

Категорія:

Всеукраїнський фінал спортивних ігор «Козацька наснага»: 12 областей України змагаються за перемогу на Львівщині

Опубліковано: П`ятниця, 05 жовтня 2018 

min
max

120 учнів професійно технічних закладів з 12 областей України змагаються на Львівщині за перемогу у фіналі Всеукраїнських дитячих спортивних ігор серед учнів професійно-технічних навчальних закладів України «Козацька наснага».

Упродовж тижня усі команди визначають кращих у армспорті, підтягуванні у висі, поштовху гир, підніманні козака, боротьбі на поясах, метанні довбні, естафетах «Герць козацьких джур» та втеча полоненого з неволі.

За перемогу борються збірні команди професійно-технічних навчальних закладів Львівської, Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Сумської Харківської, Херсонської, Хмельницької, Тернопільської, Черкаської та Чернівецької областей.

Оскільки змагання ставлять за мету створення умов для належного рівня підготовки учнів до військової служби, виховання патріотичних почуттів серед учнівської молоді, громадянської відповідальності, місцем проведення частини видів змагань було визначено Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також і відбулась церемонія відкриття. Підтримати та привітати учасників на відкриття завітали начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ігнатович, голова відділення Національного Олімпійського комітету України у Львівській області Юрій Турянський, начальник управління фізичного виховання та спорту Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Віталій Масло, представник кафедри фізичного виховання Академії Андрій Петрук та головний суддя змагань Богдан Іваницький.

Особливим гостем церемонії відкриття став актор Тарас Стадницький, який побажав учасникам руйнувати стереотипи про учнів закладів профтехосвіти, демонструючи своє бажання до перемог. До привітань доєднались військовий оркестр та група рукопашного бою Національної академії сухопутних військ, які продемонстрували учасникам свою майстерність.

Після церемонії відкриття розпочалась запекла боротьба. Так, у перший змагальний день проведено змагання з підтягування, де до трійки кращих увійшли команди Харківської, Львівської та Київської областей. У гирях перша трійку також очолила Харківська область, а вслід за нею розташувались Чернівецька та Волинська області.

Нагадаємо, що змагання «Козацька наснага» організовуються Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України щорічно відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 29.02.2016 № 194, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України від 16.05.2016 за № 721/28851. Цьогоріч для проведення фіналу було обрану Львівську область, а організацію доручено Львівському обласному відділенню Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації.

Немає коментарів

Схожі статті:

Львів’яни – бронзові призери Всеукраїнського фіналу спортивних ігор «Козацька наснага» Львів’яни – бронзові призери Всеукраїнського фіналу спортивних ігор «Козацька наснага» Опубліковано: Четвер, 11 жовтня 2018 Збірна команда учнів закладів профтехосвіти Львівської області посіла третє місце у фіналі Всеукраїнських спортивних ігор серед учнів закладів професійно-технічної освіти «Козацька наснага», що протягом 6 днів тривав у Львові. Однакову із господарями змагань кількість очок набрали учні Дніпропетровської...

Переглядів: 396 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

Спортивний вересень на Львівщині завершився «Стартами надій» Спортивний вересень на Львівщині завершився «Стартами надій» Опубліковано: Четвер, 04 жовтня 2018 Понад 400 дітей з 18 областей України взяли участь у фіналі Всеукраїнських дитячих спортивних ігор серед учнів закладів середньої освіти «Старти надій». За підсумками п’яти змагальних днів на першому місці опинилась команда Київської області (Білоцерківський заклад середньої освіти І-ІІІ ступенів...

Переглядів: 487 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook