Період публікації:

від

до

Категорія:

100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського (фото)

Опубліковано: Вівторок, 09 жовтня 2018 

min
max

У Золочівському НВК  «Школа радості»-ДНЗ»  із 24 вересня  проходила декада, приурочена столітньому ювілею від дня народження  Василя Олександровича Сухомлинського, видатного педагога-гуманіста, письменника - «Серце віддаю дітям». На школорадісних сходинах учні початкових класів разом із класними керівниками інтерактивно створювали панно «Читаючи твори В.Сухомлинського, ми дізналися…».  Кожен клас презентував чесноти, яких у творах навчає Василь Олександрович: доброзичливості, людяності, працьовитості, товариськості, любові до Батьківщини, до рідного слова, пошани до батьків, старших людей, бережливе ставлення до природи, співчуття до ближнього… Старшокласники підготували вислови і цитати педагога, проаналізували їх. Директор Сухецька Я. Д. провела паралелі між Павлиською та нашою «Школою радості». З особливою радістю, гордістю за рідну школу, учні виконували гімн-славень «Школа радості». Учнівське самоврядування зініціювало створення відеоролика про рідну школу. Завдяки сучасним технологіям відеофільм «В.Сухомлинський – педагог, письменник, директор Павлиської «Школи радості» передивились усі учасники освітнього процесу.
Упродовж осінніх днів проводились  тематичні уроки та заняття просто неба. Традиційні виїзди учнів  у ліс – уроки  по-сухомлинському, щоб спостерігати, досліджувати, вимірювати, складати, разом творити, дослухатися до живої природи, вчитися оберігати її,  додали особливої емоційності та діяльнісності учнів у пізнанні світу.
Дошкільнята спільно з вихователями та батьками створювали родинні малюнки до казочок Василя Сухомлинського.  А школярі початкових класів з учителями образотворчого мистецтва та вихователями ГПД малювали роботи на виставку «Стоп-кадр» за творами В.Сухомлинського».
Бібліотекар Рибак О.С. організувала тематичну виставку книг «Серцем написані книги».
Учні школи брали участь у конкурсі авторської казки. Із творів переможців конкурсу буде створена  збірка «Школорадісні  казочки». 
28 вересня, саме у день народження педагога, було проведено панельну дискусію «Ідеї розвитку особистості та колективу в педагогічній спадщині В.Сухомлинського в умовах Нової української школи». По-новому зазвучали  від школорадісних педагогів відомі праці  Майстра: «Сто порад учителю», «Розмова з молодим директором», «Серце віддаю дітям». А зважаючи на те, що команда педагогів  уже другий рік поспіль пілотує Державні стандарти початкової загальної середньої освіти, сумніві не виникало, що ідеї В. Сухомлинського наскрізні у НУШ. 
02 жовтня працювала і  Школа молодого педагога  «Василь Сухомлинський – педагог-гуманіст», яку організувала та провела  для семи молодих учителів та  вихователів, асистента вчителя, педагога-організатора  Нечайко Т.В. – перший учитель новоствореної  у 2000 році  «Школи радості».  Недаремно, гуманна педагогіка – це стан душі та стиль роботи!
На моє велике переконання, «Школа радості»  у Золочеві – це школа, де працюють професіонали, які як і наш Великий натхненник В. Сухомлинський, серце віддають дітям!                      

 вчитель початкових класів
Наталя Блозовська

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Урок-вікторина "Що я знаю про Тараса Шевченка"? Урок-вікторина "Що я знаю про Тараса Шевченка"? Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 З нагоди вшанування 206 –ї річниці від дня народження великого сина, українського поета, прозаїка, драматурга, борця за незалежність України, з метою розширення знань учнів про життєвий і творчий шлях Т. Шевченка, формування вмінь  працювати в команді, виховання почуття гордості за свою державу в 7 класі...

Переглядів: 1611 Коментарів: 0

Відділи освіти

Змагання-вікторина "Чи знаєте ви хімію?" Змагання-вікторина "Чи знаєте ви хімію?" Опубліковано: Вівторок, 10 березня 2020 З 2  по 6  березня 2020 року у Ремезівцівському НВК Золочівського району  проходив тиждень хімії.   Тиждень хімії в школі надає можливість вийти за межі стандартного уроку і сконцентрувати увагу на основних теоретичних та прикладних питаннях усього шкільного курсу. Протягом тижня хімії учні мали можливість...

Переглядів: 1301 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook