Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівському кооперативному коледжі обговорили основні тенденції та виклики ринку праці

Опубліковано: Четвер, 11 жовтня 2018 

min
max

Сучасна освіта спрямована на формування молодого фахівця, що не тільки володіє певними знаннями, а є творчою та комунікабельною особистістю, здатною до саморозвитку і самовдосконалення. Підготовка конкурентоспроможного фахівця потребує щоденної клопіткої праці педагогічного складу навчального закладу. Але для того, щоб ця робота була результативною, необхідно тісно співпрацювати з потенційними роботодавцями, які формують чіткі вимоги до сучасного фахівця.

Для забезпечення можливості прямих контактів студентів коледжу з потенційними роботодавцями, створення умов для ефективного розвитку професійної кар’єри і працевлаштування, викладачі циклової комісії підприємництва та біржової діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права організували та провели для студентів коледжу, в т.ч. для груп ПТБ(н)-16, ПМ(н)-17, ПМ(н)-18, круглий стіл за участю роботодавців на тему: «Основні тенденції та виклики ринку праці у 2018 році».

Зустрічі з потенційними роботодавцями допомагають студентам поглибити знання та розширити кругозір знань про майбутню спеціальність, кваліфікаційні вимоги, відпрацювати вправи з метою набуття студентами навичок професійного самовизначення, саморозвитку, самовдосконалення.

Під час круглого столу було обговорено тенденції та виклики державного регулювання ринку праці в Україні у 2018 році, проблеми підготовки кваліфікованих професійних кадрів, їх готовність та адаптованість до сучасного ринку праці, шляхи співпраці з роботодавцями, важливість впровадження елементів дуальної форми навчання у професійну підготовку молодших спеціалістів.

На зустріч було запрошено менеджерів з персоналу торговельно-виробничої компанії «Львівхолод» Мар’яну Тимочко та Романа Богоноса.

Торгово-виробнича компанія «Львівхолод» – один із лідерів у галузі роздрібної торгівлі Західної України з більш ніж десятирічним досвідом роботи в рітейлі. За кількістю торгових точок посідає 5 місце у всеукраїнському рейтингу мереж. Стабільний розвиток та вдосконалення, підвищення рівня сервісу, розширення асортименту товарів та послуг для максимального задоволення потреб споживачів – націленість діяльності компанії.

Під час свого виступу Мар’яна Тимочко розповіла про історію створення магазинів компанії у Львові та області. Охарактеризувала торгові відділи, систему професійної підготовки персоналу, умови роботи для працівників, засоби стим, розповіла про вимоги, які ставляться до працівників мережі в реаліях сьогодення, запропонувала вакансії для молодих фахівців.

Гості розповіли присутнім про те, що компанія «Львівхолод» ТМ «Рукавичка» є невід’ємною частиною економіки держави, оскільки вона надає населенню нові робочі місця, залучає товари місцевих виробників, збільшує надходження до бюджету за рахунок податків, а також реалізовує багато соціальних програм. Основне правило обслуговування клієнтів – «Покупець завжди правий!» як запорука успішної діяльності.

Після проведеної зустрічі студенти зрозуміли, що сучасний працівник повинен володіти здатністю до економічного мислення, до роботи в творчих колективах, мати підготовку у сфері маркетингу, чітко уявляти собі господарські аспекти застосування нових технологій. Окрім того, необхідними є також такі якості як дисциплінованість, почуття відповідальності, комунікабельність, творче ставлення до справи, комп’ютерна грамотність і певний рівень інформаційної культури.

Запрошені гості відповіли на численні запитання студентів та викладачів. Зустріч пройшла у приємній дружній та невимушеній атмосфері. Під час дискусії було окреслено найбільш перспективні напрямки працевлаштування студентів та визначено, які знання та навички є найбільш потрібними під час їх подальшої роботи.

Саме такі зустрічі роботодавців зі студентами та викладачами дозволяють отримати цінну інформацію, яка буде сприяти покращенню навчальної, методичної та виховної роботи зі студентами коледжу.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Круглий стіл за участю роботодавців на тему: «Ринок праці. Працевлаштування молоді в реаліях сьогодення» Круглий стіл за участю роботодавців на тему: «Ринок праці. Працевлаштування молоді в реаліях сьогодення» Опубліковано: Субота, 11 січня 2020 Викладачі циклової комісії підприємництва та біржової діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права організували для студентів коледжу круглий стіл за участю роботодавців на тему: «Ринок праці. Працевлаштування молоді в реаліях сьогодення». На зустріч було запрошено провідного менеджера...

Переглядів: 1662 Коментарів: 0

Вища освіта

Круглий стіл на тему: «Актуальні питання практичної підготовки молодших спеціалістів зі спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Круглий стіл на тему: «Актуальні питання практичної підготовки молодших спеціалістів зі спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Опубліковано: Четвер, 04 липня 2019 Нещодавно викладачі циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права організували для студентів випускних груп спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» круглий стіл з співробітником АТ «ОТП БАНК» - випускницею спеціальності...

Переглядів: 772 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook