Період публікації:

від

до

Категорія:

Андрій Кузьменко (Кузьма) – музикант, патріот, особистість

Опубліковано: Четвер, 11 жовтня 2018 

min
max

Саме під такою назвою нещодавно у ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» проведено виховний захід з нагоди 50-річчя з дня народження Андрія Кузьменка.

Мета виховного заходу: ознайомити учнів з життєвим та творчим шляхом геніального сина Львівщини Андрія Кузьменка – українського музиканта, патріота, особистості; сприяти поглибленню знань молоді про сучасну історію України, виховувати в молоді почуття національної свідомості і відповідальності крізь призму творчості і життєвого прикладу музиканта; плекати почуття любові до рідної землі, свого народу, його культури...

Члени гуртка «Національно-патріотичного виховання ДНЗ «Львівське ВПХУ» учениці групи № 302 за професією «Живописець, флорист» святково оформили кабінет, виготовили стенд «Андрій Кузьменко (17.08.1968 – 02.02.2015) Назавжди у наших серцях» та плакати: «Критику можна слухати лише від людей,  які досягли чогось більшого ніж ти»; «Можливо, треба було жити як усі, а я хотів інакшим бути завжди»; «Ну як ти там без мене, Україно? Чи не забули ще моїх пісень...»; «Прощай, артисте!»; «Кузьма, ти десь на небесах... Пам’яті Андрія Кузьменка».

На столі на вишитому рушнику – портрет Андрія Кузьменка, квіти. На екрані – портрет Кузьми (1968-2015) та слова: «Міняйте світ до кращого, дбайте про нього, бо ви в ньому живете».

У вступному слові заступник директора ДНЗ «Львівське ВПХУ» з НВР Обнявка Н.М. наголосила на всенародному визнанні музиканта, який старався змінити світ до кращого – Андрія Кузьменка. «17 серпня 2018 р. відомому українському співаку, лідеру гурту «Скрябін» Андрію Кузьменку, який загинув у ДТП 2 лютого 2015 р., виповнилося би 50 років. Сьогодні впродовж виховного заходу ми будемо згадувати яскраві факти з життя легенди українського року – Кузьми Скрябіна, музиканта, який увійшов в історію української музики, - зазначила Надія Михайлівна. – Впевнена, у пам’яті людей Андрій залишився, насамперед, світлою, відкритою і доброю людиною, яка простягала руку допомоги. Відомо, що людина живе доти, поки про неї пам’ятають інші...».

Викладач історії Гулик М.В. розповіла присутнім про дитинство та шкільні роки музиканта, які він провів у Новояворівську. Марія Василівна викладала історію у Новояворівському професійному ліцеї і розповіла присутнім цікаві факти з шкільних років Андрія. Мати співака – вчитель музики, батько – інженер. Формування особистості Кузьми проходило під впливом матері. Саме завдяки мамі Андрій став займатися музикою, а згодом закінчив музичну школу по класу фортепіано. Гулик М.В. розповіла присутнім про початок музичної кар’єри Кузьми. У 1979 р., коли Андрієві було 10 років, він вперше почув пісню The Beatles – Lady Madonna, яка і стала першим поштовхом до меломанії. Зігравши цю мелодію на своєму піаніно, Андрій відчув такий душевний підйом, що почав придумувати мелодії сам. Кузьма полюбив панк-музику і став поширювати її серед молоді. Так з’явилася група «Ланцюгова реакція», для репетицій якої використовувалася актова зала школи, де навчався Андрій, - продовжувала далі Марія Василівна.

Після повернення з армії Кузьма закінчив медінститут у Львові, проте продовжував займатись музикою. Більшість композицій писав англійською. Про історію життя Кузьми, яка була тісно пов’язана з гуртом «Скрябін» (налічується до 30 альбомів), - розповіла присутнім керівник гуртка «Національно-патріотичного виховання» Сокіл Л.С. У Кузьми залишилася ціла армія шанувальників. Багато музикантів кажуть, що філософія пісень «Скрябіна» вплинула на їхню творчість і становлення особистості. За словами друзів, Кузьма був життєрадісною і веселою людиною, мав прекрасне почуття гумору.

Андрій Кузьменко всіляко допомагав бійцям із зони АТО, часто відвідував шпиталь. Кузьма займався і благодійною діяльністю – допомагав дитячим будинкам і хворим дітям... У такій атмосфері присутні роздумували над життєвим та творчим шляхом геніального сина Львівщини, його особистим прикладом громадянської свідомості в ім’я країни. Впродовж заходу присутні переглянули відеоролики та прослухали вірші, присвячені пам’яті Андрія Кузьменка. Виховний захід проведено у групах № 302 (кл. кер. Вовк Х.І.), № 304 (кл. кер. Сокіл Л.С.), № 134 (кл. кер. Гулик М.В.), № 131 (майстер в/н Литвин В.З.).

15 вересня 2018 р. у Львові на стадіоні «Арена Львів» відбувся концерт-пам’яті Кузьми Скрябіна з нагоди 50-річчя від дня народження «Кузьма-50». Стадіон був повністю заповнений шанувальниками музиканта (близько 35 000 осіб). Педпрацівники ДНЗ «Львівське ВПХУ» Вовк Х.І., Зеліско О.В., Онипко О.І. та учні груп № 302, 401 були присутні на коцерті-пам’яті. Класний керівник групи № 302 Вовк Х.І. розповіла присутнім про емоції та враження від концерту. Десятки артистів зібралися на одній сцені, щоб виконати пісні Кузьми. Розповідаючи присутнім про концерт, Христина Ігорівна заледве стримувала почуття. У цей вечір поруч із колегами Андрія Кузьменка була і його сім’я – батьки Ольга Михайлівна та Віктор Кузьмич, дружина, дочка Барбара, які не могли стримувати своїх емоцій...

Із завершальним словом виступила Обнявка Н.М., яка наголосила, що життєва позиція Кузьми, його волонтерська і благодійна діяльність спонукають до роздумів над проблемою добра і зла, філософськими категоріями правди і неправди, осмислення значення навколишнього світу і свого місця в ньому.

Матеріал підготувала викладач ДНЗ «Львівське ВПХУ» Сокіл Л.С.

Немає коментарів

Схожі статті:

Виховний захід в НРЦ "Мрія", приурочений 149 річниці з дня народження Лесі Українки Виховний захід в НРЦ "Мрія", приурочений 149 річниці з дня народження Лесі Українки Опубліковано: П`ятниця, 20 березня 2020 Сьогодні в стінах НРЦ "Мрія" відбувся виховний захід, приурочений 149 річниці з дня народження Лесі Українки.

Переглядів: 3070 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Виховний захід "Мандрівка Україною потягом" в НРЦ  «Левеня» Виховний захід "Мандрівка Україною потягом" в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Середа, 22 січня 2020 22 січня 2020 року в Комунальному закладі Львівської обласної ради "Навчально-реабілітаційний центр "Левеня" відбувся виховний захід до Дня Соборності України під назвою "Мандрівка Україною потягом" для вихованців старших груп. Метою заходу було розширити знання дітей про свою державу, формувати почуття...

Переглядів: 615 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook