Період публікації:

від

до

Категорія:

Відзначення Всесвітнтого дня космосу на базі ОЗ "Мостиський ЗЗСО №2 I-III ступенів" (Мостиська ОТГ)

Опубліковано: Четвер, 11 жовтня 2018 

min
max

  Всесвітнім тижнем космосу (англ. World Space Week) Генеральною Асамблею ООН 11 лютого 2000 року Резолюцією A/RES/54/68 проголошено період з 4 по 10 жовтня. Цей Міжнародний тиждень ООН відзначається щорічно, починаючи з 2000 року.

         Зазначене зроблено для того, щоб щорічно відзначати на міжнародному рівні той внесок, який вносять космічна наука і техніка в покращення умов життя людини, пам’ятаючи, що 4 жовтня 1957 року був запущений перший штучний супутник Землі «Супутник-1», який відкрив шлях до дослідження космічного простору, а 10 жовтня 1967 року вступив в силу Договір про принципи діяльності держав по дослідженню і використанню космічного простору, включаючи Місяць та інші небесні тіла.

        Всесвітній тиждень космосу є найбільшим щорічним заходом у світі, присвяченим питанням вивчення космічного простору. Його ідеями є:

  • надихаючи школярів та студентів, сприяти формуванню завтрашніх фахівців у галузі космонавтики,

  • продемонструвати відчутну громадську підтримку космічної програми,

  • вирішити питання підвищення обізнаності населення щодо космічної діяльності,

  • сприяти розвитку міжнародного співробітництва в справі космічної пропаганди і просвітницької роботи.

     З 2007 року понад 90 країн брали участь у більш ніж 2200 заходах за участю понад 1,3 млн відвідувачів.

    10.10.2018 року у ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів» відбувся захід до тижня космосу. Організаторами даного заходу були: педагог-організатор Красуцька М.В. та учні 7-Б класу (Козловський Руслан, Бобко Юрій, Андрушко Руслан, Боцько Назар, Володимир Гординський, Юлія Кохана) та учениця 10-Б класу (Сюта Ірина). Було виготовлено планетарій з підставкою, малюнки на космічну тематику, презентації, цікаві факти про космос.

     Усі  діти, які були присутні на заході, із захопленням слухали та осмислювали зміст презентації, яку їм демонстрували. Багато вражень від фактів про космос.

 

 

 

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень «Космос» Тиждень «Космос» Опубліковано: Четвер, 12 грудня 2019 Класний керівник маленьких нушенят Бориславської ЗСШ-інтернат — Пехів Роксолана Тарасівна, розпочала тиждень «Космос» з таких слів: «Тихими зорями небо рясніє, Мене надихає на спокій і мрії. Всесвіт бентежить і думку, і око. Він таємничий, безмежний, глибокий». Даний тиждень був присвячений Космосу....

Переглядів: 934 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Триває конкурс спільних українсько-польських науково-дослідних проєктів на 2020-2021 роки – пропозиції приймають до 23 вересня Триває конкурс спільних українсько-польських науково-дослідних проєктів на 2020-2021 роки – пропозиції приймають до 23 вересня Опубліковано: Четвер, 22 серпня 2019 Триває конкурс спільних українсько-польських науково-дослідних проєктів для реалізації у 2020-2021 роках. Він оголошений Міністерством освіти і науки України та Міністерством науки та вищої освіти Республіки Польща. Подати пропозицію можна до 23 вересня 2019 року. Конкурс відкритий для будь-яких...

Переглядів: 764 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook