Період публікації:

від

до

Категорія:

Відкриття тематичної виставки до Дня захисника Вітчизни

Опубліковано: Середа, 17 жовтня 2018 

min
max

14 жовтня – день який об’єднує декілька свят: свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України, День українського козацтва, річниця створення Українського козацтва.

«День захисника України» від 2015 року є державним святом і неробочим днем. Вибір дати 14 жовтня для святкування Дня захисника України зумовлений історичною традицією вшанування українського війська – козацтва, Української повстанської армії саме в день Покрови.

Виставку відкриває інформація про дату і причини встановлення свята.

Перший експонат виставки – вітання проводу ОУН з нагоди свята. Вітання увінчує ікона «Покров Богородиці» початку XVII ст., села Стара Сіль.

В осінні дні 1942 на Волині і Поліссі були створені перші збройні відділи УПА. Наступні експонати виставки – дослідження учителя історії Скляренко Н.П. (Червоноградська гімназія) «Василь Кук – останній командир УПА», книга Ю.Борця, який в лавах УПА боровся за державність України - «УПА у вирі боротьби» а також «Шляхами спогадів 19434-1956» Любомира Полюги, активного учасника українського підпільного руху середини ХХст., який перебував у вирі нелегальної боротьби, був близькою людиною генерала Романа Шухевича.

Про святкування Дня захисника України розповідає публікація в газеті «Україна молода» - «Рідні по крові», в якій повідомляється, що в день свята на території Міністерства оборони України буде відкрито Зону пам’яті військовослужбовців ЗСУ, а також до складу меморіального комплексу увійде Дзвін пам’яті. У парку Шевченка в Києві пройде фестиваль «Історія: UA», який має зацікавити молодь нашим минулим, повернути інтерес до непересічних історичних постатей та подій, звільнивши їх від радянських пропагандистських міфів.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відкритий урок Львівської академічної гімназії Відкритий урок Львівської академічної гімназії Опубліковано: Четвер, 08 листопада 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя стало доброю традицією проводити відкриті уроки з учнями Львівської академічної гімназії. Ось і цієї осені учні 5 (1А) класу, разом із вчителем трудового навчання ЛАГ п.Іриною Вах були гостями обласної виставки-конкурсу серед освітян «Мамина світлиця». На виставці-конкурсі...

Переглядів: 521 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Обласний фестиваль-конкурс «Співоча освітянська родина" Обласний фестиваль-конкурс «Співоча освітянська родина" Опубліковано: Четвер, 08 листопада 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя відбувся традиційний обласний фестиваль-конкурс серед освітян «Співоча освітянська родина». Мета конкурсу: виявити талановиті освітянські родини, обдарованих вчителів, працівників дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, сприяння подальшому...

Переглядів: 1829 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook