Період публікації:

від

до

Категорія:

Студентам Львівського кооперативного коледжу розповіли як протидіяти булінгу

Опубліковано: П`ятниця, 19 жовтня 2018 

min
max

Львівський кооперативний коледж економіки і права долучився до загальнонаціонального правопросвітницького проекту, що проводиться в межах оголошеного в Україні 2018 року Роком реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право».

Викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін коледжу організували для студентів ряд заходів: лекції-диспути на теми: «Поняття «булінг» та його види», «Як діяти в ситуації булінгу», «Булінг»; лекцію-бесіду «Як протидіяти домашньому насильству», за участю начальника відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослава Гіркового та провідного спеціаліста відділу Василини Данькевич.

Гостями заходу були представники адміністрації коледжу, завідувачі відділень, викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін, коледжу, куратори, студенти різних спеціальностей.

Мета заходу – формування у суспільстві правової культури та правової свідомості, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя, в т.ч. закладів освіти, спрямованих на підвищення рівня знань громадян, правової свідомості українців та інформування громадян щодо використання та захисту їхніх прав у повсякденному житті та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами.

Під час проведення лекцій присутнім розповіли про реалізацію та особливості загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право», про різні види боулінгу, особливості психологічного та кібербулінгу, роз`яснено поняття булінгу, а також засоби захисту осіб, які стали жертвою булінгу, методи протидії та профілактика такого негативного суспільного явища тощо. Звернули увагу лектори на проблеми насильства серед студентської молоді та підлітків, яка на сьогоднішній день надзвичайно загострилася і може призвести до фатальних наслідків, що спричинене необдуманих вчинків жертвою.

Було роз’яснено сучасні тенденції у правовому забезпеченні запобігання та протидії булінгу, акцентовано увагу на повноваженнях закладів освіти щодо протидії цим суспільно-негативним явищам та запропоновано алгоритми запобігання.

Студенти коледжу мали нагоду ознайомились з діючими нормами Кримінального кодексу та профілактичними заходами, які направлені на створення умов, що не допустять булінга в будь-якому колективі, отримали необхідні знання, які дадуть їм у майбутньому активно протидіяти вищезгаданим небезпечним проявам.

Адміністрація коледжу та викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін висловлюють вдячність керівництву та співробітникам Головного територіального управління юстиції у Львівській області за проведення інформаційно-просвітницьких та профілактичних заходів, надання важливої та актуальної інформації для студентів коледжу та висловили сподівання на подальшу співпрацю.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі ЗМІ та зв᾽язків із громадськістю ЛККЕіП

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 759 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 П'ятий рік поспіль Україна 20 лютого вшановує Героїв Революції Гідності – учасників Євромайдану та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. У Львівському кооперативному коледжі економіки і права було проведено виховний захід, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні, які змінили історію України ціною свого...

Переглядів: 687 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook