Період публікації:

від

до

Категорія:

Студентам Львівського кооперативного коледжу розповіли про правовий статус неповнолітніх

Опубліковано: П`ятниця, 19 жовтня 2018 

min
max

Викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін (голова циклової комісії – Руслана Юзьків) Львівського кооперативного коледжу економіки і права за підтримки адміністрації, об’єднаного профкому та студентського самоврядування, у межах роботи з попередження злочинності серед підлітків, спрямованої на формування правової свідомості, навичок та звичок правомірної поведінки молоді, правоосвітньої та правовиховної роботи, традиційно організували загальноколеджівську виховну годину-бесіду за участю старшого інспектора ювенальної поліції Шевченківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області Ольги Ковальчук, яка провела профілактичну лекцію для студентів вишу на тему: «Правовий статус неповнолітніх».

Виступаюча розповіла присутнім про заходи впливу, які застосовуються до неповнолітніх осіб, про адміністративні правопорушення, які найчастіше вчиняються неповнолітніми особами, основні причини вчинення правопорушень неповнолітніми, яка відповідальність передбачена за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей, з якого віку настає кримінальна відповідальність неповнолітніх осіб та які її особливості, які злочини вчиняються неповнолітніми найчастіше та які основні причини злочинності неповнолітніх, чи несуть батьки, та в якій мірі, відповідальність за злочини, скоєні малолітніми, неповнолітніми дітьми.

На завершення зустрічі інспектор наголосила: «Від народження ви маєте певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх ви повинні знати й реалізовувати щодня. Але пам’ятайте: ваші права не повинні порушувати права інших. З часом у вас збільшаться обов’язки і відповідальність. Існують закони, які визначають ваші обов’язки. Ви мусите їх знати. Незнання закону не звільняє вас від відповідальності за ваші вчинки, дії або бездіяльність. Де б ви не були, ким би ви не стали, ви повинні знати свої права та обов’язки і бути Людиною».

Старший інспектор ювенальної поліції наголосила, що за жодних умов не треба замовчувати факти жорстокого поводження з людиною, адже нехтування проблемою тільки ускладнить ситуацію та може призвести до непоправних наслідків.

Тема виховної години – «Правовий статус неповнолітніх» – викликала чималий інтерес у присутніх, а разом із тим і велику кількість запитань різного характеру.

Студенти різних спеціальностей мали можливість запитати доповідача, а запрошений інспектор дала чіткі й вичерпні відповіді на всі запитання щодо правового захисту та правових гарантій неповнолітніх, відповіла на численні запитання студентів, викладачів та кураторів.

Захід відбувся у приємній дружній атмосфері та невимушеній обстановці. Кожен мав можливість поспілкуватися з старшим  інспектором ювенальної поліції та отримати відповіді на важливі, хвилюючі кожного з нас питання.

Заступник директора з виховної роботи Ігор Бішко від імені директора, адміністрації, голови об’єднаного профкому працівників та студентів коледжу, студентського самоврядування та кураторів висловив подяку керівництву Шевченківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області та старшому інспектору ювенальної поліції за постійну спільну роботу з правового виховання молодого покоління та правової культури серед молоді, зазначивши, що подібні профілактично-виховні зустрічі зі студентами дають можливість уникнути негативної поведінки серед молоді на сучасному етапі.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв᾽язків із громадськістю ЛККЕіП

Немає коментарів

Схожі статті:

Лекція-презентація на тему: «Банківська система України: характеристика, сучасний стан, проблеми та тенденції розвитку» Лекція-презентація на тему: «Банківська система України: характеристика, сучасний стан, проблеми та тенденції розвитку» Опубліковано: Вівторок, 02 липня 2019 Забезпечення зайнятості випускників закладів вищої освіти є одним із пріоритетних завдань розвитку держави, адже саме вони є найактивнішою частиною працездатного населення. У рамках сприяння працевлаштуванню викладачі циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності Львівського кооперативного...

Переглядів: 1830 Коментарів: 0

Вища освіта

Студентам-правникам Львівського кооперативного коледжу розповіли про державних виконавців Студентам-правникам Львівського кооперативного коледжу розповіли про державних виконавців Опубліковано: П`ятниця, 09 листопада 2018 Викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права організували для випускних груп ПВ-16, ПВн-15, ПВн-25 зустріч із начальником Управління державної виконавчої служби Юрієм Сало та начальником Личаківського відділу державної виконавчої служби м. Львова...

Переглядів: 433 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook