Період публікації:

від

до

Категорія:

Стрийські музейні експонати у Стрілківській школі.

Опубліковано: Неділя, 21 жовтня 2018 

min
max

Якщо гора не йде до Магомета, то Магомет іде до гори. Цікавий вислів, придуманий недаремно. Не завжди є час відвідати усі музеї, хтось про них знає, хтось і не здогадується, що такі у нас є. 
Працівники музеїв Стрия , щоб більше розказати про велич нашого краю, завітали до Стрілківської  школи разом зі своїми експонатами. Учні вслухались в цікаві розповіді  працівників  музеїв. Окрім того, були представлені різноманітні експонати з усіх музеїв.
Найцікавішими виявились розповіді про історію краєзнавчого музею «Верховина», тому що працівники музею продемонстрували школярам безліч старовинних речей. Адже краєзнавчий музей – місце, де зустрічаються сьогодення і минуле. Тут широко представлені всі сфери життя українців та конкретно нашого регіону з давніх часів і до сьогодення.
Учням школи  вдалося побачити також експонати із меморіального комплексу «Борцям за волю України», музею-садиби родини Бандер, меморіального музею Ольги Бачинської та музею художника Петра Обаля.

Працівник  музею ознайомила учнів молодших класів із художніми доробками П.Обаля.  Презентувала книгу про художника та його мистецтво.

Такі зустрічі заохочуватимуть підростаюче покоління краще пізнати рідний край, його історію та звичаї.

Немає коментарів

Схожі статті:

Вернись зі спогадів... Вернись зі спогадів... Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 4 березня - День вшанування пам'яті Володимира Івасюка . Його пісні замінювали українцям національний гімн у ті часи, коли він був заборонений. Володимир Івасюк став для своїх сучасників першим живим національним героєм України. Спогади про нього обриваються на найвищій ноті і знову хвилюють наші серця... З...

Переглядів: 981 Коментарів: 0

Відділи освіти

Нескорена українська душа Нескорена українська душа Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 Ти для нас - не тільки поетеса, а й добрий дух Волинської землі! Леся Українка - одна з найвизначніших постатей в історії української літератури. Вона народилася слабкою і тендітною, практично постійно хворіла, померла у віці 42 років, ставши символом України, її непокори, самобутності та незалежності. З...

Переглядів: 728 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook