Період публікації:

від

до

Категорія:

Книжкова толока у Добрянській СЗОШ І-ІІ ст.

Опубліковано: Неділя, 21 жовтня 2018 

min
max

У рамках мистецького заходу «Книжкова толока», присвяченої 150-річчю Товариства «Просвіта» та року Василя Нагірного, до Добрянської СЗОШ І-ІІ ст. завітали Микола Григорович Зубков — український мовознавець, автор багатьох праць із мовознавства та упорядник ювілейного видання «Кобзаря» без цензури Т.Г.Шевченка та представник видавництва «Ірбіс» пан Максим.

Пан Максим  презентував молодшим школярам цікаві комікси про фантастичних персонажів Смурфів та Смурфеток. Учні дізналися, що  далеко-далеко звідси розташована чарівна країна, де в селищі Смурфидолі, біля річки Смурфки, живуть дивовижні маленькі істоти — смурфики. Крім маленького зросту і блакитної шкіри, смурфики відзначаються ще й власною мовою: вони розмовляють по-смурфськи. А ще вони дуже люблять рослину, яка називається «сарсапарель». Смурфики все роблять разом і в усьому слухаються Тата Смурфика.

Для учнів 8-9 класів Зубков М.Г. підготував цікаву лекцію про життя та творчість Т.Г.Шевченка та презентував єдине видавництво «Кобзаря» без цензури. Микола Григорович багато років тому вирішив відсіяти зерно від полови і таки з'ясувати, що ж насправді писав Тарас Шевченко в своїх віршах. Для того 8 років вичитував його рукописи і діаспорні видання.
Аби повернути справжнього Тараса Шевченка, Микола Зубков опублікував уже шосте доповнене видання «Кобзаря». Нині – це єдина правдива версія «Кобзаря» з оригінальним текстом.

Підсумовуючи проведені заходи, директор школи Бєган О.В. сказала, що ми вкотре переконуємося в красі українського слова та маємо побачити справжню цінність і гордість за своє мистецтво – мистецтво сили духу і справжньої талановитості та мудрості української нації.

Немає коментарів

Схожі статті:

Літературна вікторина «Ім’я Шевченка стукає в серця» Літературна вікторина «Ім’я Шевченка стукає в серця» Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 З метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова 10 березня 2020 року  в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст. вчителькою української мови та літератури Соколик Л.В. проведено літературну вікторину  «Ім’я Шевченка стукає в серця» серед учнів 6 та 7 класів. Перед початком гри Любов Василівна...

Переглядів: 1351 Коментарів: 0

Відділи освіти

Арт-захід  «Вільні творити майбутнє. День Гідності та Свободи»  в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст. Арт-захід «Вільні творити майбутнє. День Гідності та Свободи» в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст. Опубліковано: П`ятниця, 22 листопада 2019 21 листопада, у День Гідності та Свободи, ми вшановуємо громадянський  подвиг, патріотизм і мужність учасників  Революції Гідності. З цієї нагоди в Добрянській СЗОШ І-ІІ ст. класним керівником 9 класу Соколик Л.В. та педагогом-організатором Киринчук Г.В. проведено арт-захід  «Вільні творити майбутнє....

Переглядів: 388 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook