Період публікації:

від

до

Категорія:

Семінар-практикум на тему: «Інтелектуальний розвиток як ключова компетентність учнів у «Новій українській школі»

Опубліковано: Понеділок, 22 жовтня 2018 

min
max

Музейний відділ Львівського обласного Будинку вчителя провів семінар-практикум на тему: «Інтелектуальний         розвиток як ключова компетентність учнів у «Новій українській школі».

На семінар запрошено провідних спеціалістів відділів освіти та територіальних громад; заступників директора з навчально-виховної роботи; практичних психологів та соціальних педагогів навчальних закладів міста Львова та області.

 Віра Романчак, завідувач музейним відділом Будинку вчителя, у вступному слові зазначила, що важливою умовою успішного переходу «Школи знань» до «Школи компетентностей і цінностей» є всебічна діяльність психологічної служби. Адже йдеться про цілісний розвиток особистості учнів у Новій українській школі і нову модель едукації, основою якої є діяльнісний компетент.

 Ігор Корнієнко, кандидат психологічних наук, завідувач кафедри практичної психології Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, у своєму виступі зазначив, що реалізація «концепції» створить умови для реформування загальної середньої школи з урахуванням досвіду провідних країн світу, нові стандарти змісту освіти, які грунтуються на компетентністному та особистісному підході до навчання. Розповів про різні типи компетентності та їхнє застосування для особистого та професійного розвитку: мовний тип; логіко-математичний; візуально-просторовий тип; музичний тип; кінестетичний тип; міжособистісний тип; внутріособистісний (інтраперсональний чи інтуїтивний) тип. Проаналізував особливості інтелектуальної системи людини, розвиток інтелекту, теорію множинного інтелекту.

Леся Приведа, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доповнила тему семінару та надала науково-практичні рекомендації з питань реалізації компетентів інтелектуального розвитку в процесі едукації.

Немає коментарів

Схожі статті:

Проведення обласного постійного семінару з обговорення концепції  «Нової української школи» (фото) Проведення обласного постійного семінару з обговорення концепції «Нової української школи» (фото) Опубліковано: Четвер, 15 березня 2018 Музейний відділ Львівського обласного Будинку вчителя провів чергове засідання обласного постійного семінару з обговорення пріоритетних напрямків реалізації концепції «Нової української школи» та «Закону про освіту». На семінар запрошено заступників директора з навчально-виховної роботи у початковій...

Переглядів: 572 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Обговорення пріоритетних напрямків реалізації Концепції «Нової української школи» (фото) Обговорення пріоритетних напрямків реалізації Концепції «Нової української школи» (фото) Опубліковано: Четвер, 16 листопада 2017 Музейний відділ Львівського обласного Будинку вчителя провів чергове засідання обласного постійного семінару з обговорення пріоритетних напрямків реалізації Концепції «Нової української школи» і «Закону про освіту» (від 5.09.2017р.).  На семінар запрошено провідних спеціалістів відділів освіти територіальних...

Переглядів: 467 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook