Період публікації:

від

до

Категорія:

Квест-заняття «Азбука Морзе = двійкова система числення»

Опубліковано: Вівторок, 30 жовтня 2018 

min
max

          Математика – не лише дуже важлива наука, але й надзвичайно цікава, якщо у неї зануритися «з головою».

Уже другий рік у КЗ ЛОР «Львівський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді»  на базі ліцею «Сихівський» Львівської міської ради працює гурток «Цікава математика. Розвиток математичних здібностей.» для учнів 3-4 класів. Керівник гуртка – Чура Галина Михайлівна.

Застосування різноманітних новітніх методик організації гурткової роботи дає бажаний ефект популярності занять серед розумних і допитливих ліцеїстів. Вони з охотою опановують нові знання, вміло їх застосовують, з азартом змагаючись між собою за рейтингову першість.

Днями вивчали системи числення. Виявляється, будь-яку інформацію можливо «зашифрувати» за допомогою лише двох знаків, тобто скориставшись принципом азбуки Морзе.

180 років тому Самуель Морзе придумав систему кодування літер і цифр за допомогою двох знаків – крапки і тире. Цей принцип ліг в основу телеграфії. А через 100 років його було використано  при конструюванні комп’ютерів, де будь-яка інформація подається у вигляді комбінації 0і1 (0 – слабкий електричний сигнал, 1 – сильніший).

Інформація, як видно, не проста для осмислення учнями початкової школи, але якщо матеріал подати у вигляді квест-гри «Азбука Морзе = двійкова система числення», то результат засвоєння буде неодмінно успішним. Протягом 50 хвилин гуртківці проходили 8 кроків квесту, виконуючи математичні завдання, складаючи схеми електричного конструктора  та отримуючи «ключі» для наступних. Після «розшифровки» останнього отримали  вказівку  про знаходження «смачного скарбу».

Мотивуючи дитину та урізноманітнюючи методи подачі матеріалу, педагог досягає поставленої перед собою мети – навчити розуміти і любити математику.

Керівник гуртка Галина Чура.

Немає коментарів

Схожі статті:

Школярів Львівщини запрошують до участі в дистанційному математичному конкурсі «Крок до знань» Школярів Львівщини запрошують до участі в дистанційному математичному конкурсі «Крок до знань» Опубліковано: Четвер, 25 квітня 2019 Учнів 8-9 класів загальноосвітніх шкіл та позашкільних навчальних закладів міста Львова та області запрошують до участі в обласному дистанційному математичному конкурсі «Крок до знань». Мета конкурсу – виявлення, розвиток та підтримка обдарованих дітей; підвищення інтересу школярів до поглибленого...

Переглядів: 475 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

Міжнародна конференція, присвячена пам’яті видатного математика Стрийщини, колишнього ректора Львівського університету Юзефа Пузини Міжнародна конференція, присвячена пам’яті видатного математика Стрийщини, колишнього ректора Львівського університету Юзефа Пузини Опубліковано: Субота, 30 березня 2019 Суботнього ранку 23 березня Стрийська ЗШ І-ІІІ ст. №5 ім. В. Стасюка гостинно відчинила двері учасникам міжнародної конференції, присвяченій пам’яті видатного математика Стрийщини, колишнього ректора Львівського університету - Юзефа Пузини. Присутніми були: професорський склад університету механіко-математичного...

Переглядів: 781 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook