Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині створили 25 інклюзивно-ресурсних центрів

Опубліковано: Вівторок, 06 листопада 2018 

min
max

Про це 5 листопада повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Мандзій.

Відтак, за її словами, в області за рішеннями районних та міських рад створили 25 інклюзивно-ресурсних центри. Офіційно відкрито інклюзивно-ресурсні центри у: Бориславі, Стрию, Буському, Городоцькому, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Сокальському, Стрийському районах.

На черзі – ще один у Мостиському районі.

Також у 2017/2018 навчальних роках у 255 інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти (далі - ЗЗСО) області організували інклюзивне навчання для 358 дітей з особливими освітніми потребами, в тому числі з інвалідністю.

У 32 закладах дошкільної освіти (далі - ЗДО) області функціонувало 46 інклюзивних дошкільних груп. У закладах дошкільної освіти навчалося 80 дітей дошкільного віку, з них – 38 дітей з інвалідністю. Окрім того, ввели 42,5 (48 осіб) штатних одиниць асистентів вихователя.

Зазначимо також, що у 2017/2018 навчальних роках кількість ставок асистентів вчителів та вихователів зросла до 161,5 (231 особа).

У 2018/2019 навчальних роках для 545 дітей з особливими освітніми потребами організували навчання в 423 інклюзивних та 5 спеціальних класах закладів освіти Львівської області. Охоплені всі нозології. У закладах дошкільної освіти навчається 134 дитини з особливими освітніми потребами (67 інклюзивних груп).

Кількість ставок асистентів вчителів зросла до 211 (319 осіб) у ЗЗСО, у ЗДО до 75 (77 осіб).

Для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами Львівській області у 2018 виділили 8 224 000 гривень.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Чотири нові автобуси передали для діток з особливими освітніми потребами області Чотири нові автобуси передали для діток з особливими освітніми потребами області Опубліковано: П`ятниця, 20 грудня 2019   Сьогодні, 20 грудня, відбулося вручення чотирьох шкільних автобусів зі спеціальним обладнанням. Ключі від транспортних засобів для потреб інклюзивно-ресурсних центрів Пустомитівського та Сокальського районів Львівської області, а також міста Львова урочисто вручив заступник голови Львівської...

Переглядів: 1356 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей

Львівщина отримала перший мобільний інклюзивно-ресурсний центр Львівщина отримала перший мобільний інклюзивно-ресурсний центр Опубліковано: Вівторок, 10 грудня 2019 Спецавтомобіль, призначений для надання додаткових психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг працівниками інклюзивно-ресурсного центру сьогодні, 10 грудня, вирушив на Сколівщину. Мобільний ІРЦ придбали за кошти державного бюджету у співфінансуванні з місцевим бюджетом Сколівської районної...

Переглядів: 657 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook