Період публікації:

від

до

Категорія:

У львівських ліцеях навчають військові

Опубліковано: Вівторок, 13 листопада 2018 

min
max

Безпосередня співпраця військових і викладачів предмету «Захист Вітчизни» сьогодні відбулася у Львові. І першим суб’єктом такої досить незвичної для пересічного учня комунікації, в рамках пілотного проекту «Королівські опришки», став львівський ліцей № 93.

Письмовий тест з предмету «Захист Вітчизни» для учнів ліцею розробили самі практики військової справи. А саме, військовослужбовці 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила.

«Це цікава ініціатива з боку представників Збройних Сил України. Особисто відразу її підтримав і як член комісії освіти Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації надав дуже високу оцінку. Навчальний процес потрібно вдосконалювати і урізноманітнювати. Сьогодні був перший маленький крок на шляху вдосконалення освітнього процесу з допомогою реалізації проектів з військовими. Але що саме для мене головне, що були задоволені і самі учні!», - прокоментував викладач предмету «Захист Вітчизни» Олег Кіц.

Відтак, учні ліцею переважно добре склали запропонований військовими тест. А найкращий отримав ще й оригінальну винагороду – сухпай ЗС України.

«Сьогодні українська армія як ніколи потребує професіоналів в своїх рядах, людей сучасного мислення, справжніх патріотів своєї держави. Економіка і соціальна культура тяжіє до переходу на європейські стандарти, а армія – на стандарти НАТО. Звичайно, що вітчизняна освіта просто зобов’язана гнучко і своєчасно реагувати на нові виклики», - прокоментував заступник командира мінометної батареї 24 ОМБр Ігор Трусило.

Автор оригінального проекту «Королівські опришки» – Олег Пилипенко.

«Ідея проекту співпраці військових і викладацького складу освітніх закладів з метою вдосконалення навчального процесу виникла у мене вже давно. Концепцію проекту я неодноразово обговорював з представниками військкоматів, педагогами, очільниками органів місцевого самоврядування, керівниками національно-патріотичних гуртків.

Реалізація проекту включає в себе кілька етапів. Перший етап – це ознайомчий. Необхідно розуміти, наскільки учні досконало знають предмет в рамках навчальної програми «Захист Вітчизни» для навчальних закладів системи загальної середньої освіти. Чи цікавляться військовою справою і з яких джерел беруть інформацію.

В перспективі, цікаво впровадити в шкільний навчальний процес систему EDIP. В перекладі і розшифровці, - це спільні дії викладачів та учнів, з метою оптимального набуття останніми нових вмінь, навичок та знань; E – пояснення, D – демонстрація, I – імітація, P – практика», - пояснив командир відділення 24 ОМБр Олег Пилипенко.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

 Виставка "На захист України" (Мостиська ОТГ) Виставка "На захист України" (Мостиська ОТГ) Опубліковано: Вівторок, 23 жовтня 2018 Напередодні 14 жовтня учасники гуртків "Графіка","Живопис","Аплікація","Витинанка" (керівник Лех Н.В) Мостиського БДЮТ(директор Сайко С.М.) підготували виставку "На захист України". Метою даної виставки було поглиблення знань з історії України; розвиток творчої уяви; виховання поваги до захисників Вітчизни,...

Переглядів: 351 Коментарів: 0

Відділи освіти

Понад 300 вчителів предмету «Захист Вітчизни» пройшли навчання на базі військових частин (фото) Понад 300 вчителів предмету «Захист Вітчизни» пройшли навчання на базі військових частин (фото) Опубліковано: Четвер, 01 березня 2018 Департамент освіти і науки облдержадміністрації спільно з Львівським обласним військовим комісаріатом організував одноденні навчання для вчителів предмета «Захист Вітчизни» закладів загальної середньої освіти області упродовж січня – лютого 2018 року. Теми навчання: «Тактична підготовка. Бойові двійки,...

Переглядів: 1132 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook