Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівщина розширюватиме співпрацю з «Альянс Франсез» у сфері освіти

Опубліковано: Середа, 14 листопада 2018 

min
max

Сьогодні, 14 листопада, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зустрівся із директором «Альянс Франсез» Львів Ніколя Фасіно.

«Хочу подякувати вам за теплий прийом, адже через повагу і доброзичливість до мене, ви виявляєте повагу до нашої культури, мови та народу зокрема», - зазначив Ніколя Фасіно.

У межах зустрічі очільник Львівщини висловив вдячність «Альянс Франсез» Львів в особі його керівника за втілення в життя на Львівщині місії поширення французької мови та франкомовних культур, а також зазначив, що мешканців області завжди цікавила культура, історія та мова Франції.

Також сторони висловили готовність до ширшої співпраці з «Альянс Франсез» Львів у сфері освіти, зокрема обмін та стажування між студентами та викладачами університетів Львівської області та Французької Республіки, а також навчання для викладачів.

Окрім того, гість ознайомив присутніх із проектами, які могли б зацікавити молодь області, зокрема мова йшла про проектування французьких фільмів у школах.

«Ми зацікавленні у розвитку нашої співпраці та розуміємо важливість вивчення французької мови і підтримуємо ідею проведення Року французької мови в Україні. Мені хочеться, щоб саме Львівщина була одним із найкомфортніших для вас місць»,- додав Олег Синютка.

Окрім того, Ніколя Фасіно запросив Олега Синютку взяти участь у щорічному фестивалі французької культури в Україні – «Французька весна».

Довідково:

«Французький Альянс» був заснований у 1883 році в Парижі. Як зазначив колишній Президент Франції Жак Ширак, «Альянс Франсез» створений з метою розширення культурного різноманіття та заохочення діалогу культур.

Французький центр «Альянс Франсез» засновано 10 грудня 1996 року при Львівському національному університеті ім. Івана Франка. Його метою є поширення серед мешканців регіону французької мови та культури у всіх її проявах: лінгвістика, наука, мистецтво та ін.

У XXI ст. відділення «Альянс Франсез», окрім діяльності з навчання французької мови, виконують і функції культурних центрів. Під патронатом організації запрошені французькі музиканти, актори і хореографи проводять майстер-класи, влаштовують виставки художники, організовуються різного роду конкурси.

Щороку за активної участі «Альянс Франсез» у регіонах України проводиться фестиваль «Французька весна», у рамках щорічного Свята читання організовуються зустрічі з франкомовними письменниками, проходить тиждень показу французьких фільмів, відзначається свято франкофонії.

Немає коментарів

Схожі статті:

Єгор Стадний зустрівся з представниками закладів фахової передвищої освіти Єгор Стадний зустрівся з представниками закладів фахової передвищої освіти Опубліковано: Вівторок, 17 грудня 2019 Сьогодні, 17 грудня, відбулась зустріч заступника Міністра освіти і науки України Єгора Стадного з представниками закладів фахової передвищої освіти щодо основних засад трансформації системи вищої освіти. Захід відбувся за участі заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Івана...

Переглядів: 863 Коментарів: 0

Вища освіта

Маркіян Мальський зустрівся із головою Державної служби якості освіти України Русланом Гураком Маркіян Мальський зустрівся із головою Державної служби якості освіти України Русланом Гураком Опубліковано: Четвер, 26 вересня 2019 Голова ЛОДА Маркіян Мальський зустрівся із головою Державної служби якості освіти України Русланом Гураком. Голова служби якості перебуває на Львівщині із робочим візитом. Під час розмови порушили питання покращення надання освітніх послуг на різних рівнях, зокрема, окремо зупинились на реформі та...

Переглядів: 516 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook