Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові відкрили Навчально-практичний центр з електрозварювання

Опубліковано: П`ятниця, 16 листопада 2018 

min
max

Сьогодні, 16 листопада, на базі Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва відбулися урочистості з нагоди відкриття Навчально-практичного центру з електрозварювання.

Участь у відкритті закладу взяли заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій, представники органів місцевої влади, керівники виробничих підприємств та організації.

Заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей привітав присутніх та зазначив, що Львівщина є лідером по кількості учнів, які навчаються в закладах профтехосвіти.

«На сектор, який стосується професійної освіти, за роки незалежності найменше звертали увагу, і він дуже сильно зазнав трансформації. Я дуже радий, що після Революції Гідності змінилося ставлення до профтехосвіти. І зараз, коли Уряд визначив пріоритетом модернізацію професійної освіти, ми рухаємося цим шляхом, і одним з таких важливих покращень якості елементів є створення навчального середовища. Центр зварювання за кошти державної субвенції, яка йде на розвиток профтехосвіти, є в кожній області. Перший було відкрито у м. Кременці Тернопільської області, а ви – треті, які відкриваєте центр у даному напрямку, і я вам дуже дякую», - зазначив Павло Хобзей.

«На Львівщині відкрито уже 18 навчально-практичних центрів. Цей центр є четвертим центром цього року, який ми відкриваємо в області», - повідомила директор департаменту освіти і науки ЛОДА Любомира Мандзій.

Відтак, очільниця департаменту освіти вручила Подяку Львівської обласної державної адміністрації за сумлінне виконання посадових обов’язків та вагомий особистий внесок у створення Навчально-практичного центру з електрозварювання директору Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва Савруку Олегу Костянтиновичу, Подяку Львівської обласної державної адміністрації – заступнику директора з навчально-виробничої роботи Закалю Назару Олеговичу, а також нагородила Грамотами департаменту освіти і науки працівників навчального закладу.

Зазначимо, що Навчально-практичний центр з електрозварювання оснащений сучасним обладнанням – зварювальними апаратами напівавтоматичної зварки, дугової зварки, аргоном, верстатом плазмової різки металів тощо. На придбання устаткування з державного бюджету було виділено 2 млн 300 тис. гривень.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Сокалі відкрили Навчально-практичний центр харчових технологій У Сокалі відкрили Навчально-практичний центр харчових технологій Опубліковано: Четвер, 27 грудня 2018 Сьогодні, 27 грудня, відкрили навчально-практичний центр харчових технологій на базі Сокальського професійного ліцею. Центр обладнаний устаткуванням для навчання та виробництва хлібо-булочних та кондитерських виробів: електричними плитами, робочими столами, холодильниками, паро-конвекційною піччю, приладами...

Переглядів: 796 Коментарів: 0

Профтехосвіта

На Дрогобиччині відкрили навчально-практичний центр будівельної галузі На Дрогобиччині відкрили навчально-практичний центр будівельної галузі Опубліковано: Субота, 22 грудня 2018 Сьогодні, 22 грудня, на базі Дрогобицького вищого професійного училища № 19 відкрили навчально-практичний центр з підготовки робітників за професіями штукатур, лицювальник-плиточник, маляр. Центр створили з метою впровадження у навчальний процес новітніх виробничих технологій, удосконалення навичок...

Переглядів: 591 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook