Період публікації:

від

до

Категорія:

ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОЇ РАДИ КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ»

Опубліковано: Понеділок, 19 листопада 2018 

min
max

14 листопада 2018 року КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді»  провів на базі  Стрийської міської станції юних натуралістів розширену обласну методичну раду на тему  «Країні Позашкілля – 100 років» (приурочену 100-річчю позашкільної освіти в Україні).

           Методична рада розпочалась із екскурсії Стрийською СЮН, яку провела директор Кирилів Оксана Василівна. Присутні  мали можливість ознайомитися із оформленням кабінетів, роботою гуртків та територією станції (парком Генріха Йордана, альпійськими гірками, теплицею, садом,  алеєю Героїв, де в квітні 2018 р. разом з учасниками АТО, лісівниками, педагогами  та вихованцями СЮН була висаджена алея дубів).

Засідання продовжив  голова  методичної ради  Кийко Андрій Олександрович, директор ЛОЦЕНТУМ,  який у своєму виступі  розповів про історичні аспекти становлення позашкілля  України, охарактеризував пріоритети та перспективи  розвитку закладів позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму , ознайомив учасників заходу з досягненнями та успіхами ЗПО області та стратегією розвитку позашкільної освіти Львівщини.

 Заступник директора з навчально- методичної роботи ЛОЦЕНТУМ Кошіль Марія Іванівна зосередила увагу на розвитку професійної компетенції педагогічних працівників ЕНЦ (СЮН) у між атестаційний період та участі педагогів-позашкільників в обласних і Всеукраїнських фахових  педагогічних конкурсах,  вимогах до написання та оформлення конкурсних матеріалів            (програм, навчально-методичних матеріалів еколого-натуралістичного напряму,  фото- та відео презентацій з досвіду роботи закладів позашкільної освіти).

           Цікавою та змістовною була відео презентація «Від екології довкілля до екології душі», яку продемонструвала методист Стрийської міської СЮН Опришко Ліліана Юріївна. Вона  поділилася з членами методичної ради досвідом організації та проведення масових еколого-натуралістичних заходів, нетрадиційних гурткових занять, співпрацею педагогів закладу  з громадськими екологічними організаціями та ЗМІ.

У другій частині засідання методичної ради Келембет Олександра Володимирівна,  керівник гуртків ЛОЦЕНТУМ,  провела тренінг з національно-патріотичного виховання «З Україною у серці» на якому  присутні мали змогу ознайомитись з теоретичними й методичними  матеріалами для проведення  тренінгів і тренінгових занять з патріотичного виховання дітей та молоді. Для учасників методради були проведені: керована дискусія «Національно-патріотичне виховання у викликах часу», інтерактивна вправа «Сонечко сяє!», вправа на відпрацювання кластерного методу «Патріотичний кросворд», вправа на завершення «Нам сьогодні вже щастить!» та  роздані  дидактичні матеріали .

Цікавим був і майстер-клас з виготовлення флористичної листівки, який провела  для  учасників заходу керівник гуртків Стрийської міської СЮН Хрущ Людмила Володимирівна . Педагоги ознайомилися з секретами флористики , технологією виготовлення листівки, набули практичних вмінь і навичок.  По завершенні майстер – класу кожен залишив собі власноруч виготовлену листівку.

Методична рада відбулася  у форматі  активного діалогу. Підводячи підсумки засідання, голова методичної ради  Андрій Олександрович Кийко наголосив, що потрібно  і надалі впроваджувати такі  форми і  методи роботи у позашкіллі,  які б були  доступними, якісними та ефективними.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Метелик - німий шедевр природи Метелик - німий шедевр природи Опубліковано: Понеділок, 16 березня 2020 Відбувся обласний етап ХІІІ Міжнародного екологічного конкурсу. Цьогорічна тема конкурсу «Метелики – німий шедевр природи». Конкурс проходив у восьми номінаціях -«Якби не було метеликів, то поети їх вигадали би» - вірш або пісня; -«Одягнена метеликом» - ручні вироби: прикраси або аксесуари (кулон /сережки...

Переглядів: 2686 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

ДЕНЬ ЗУСТРІЧІ ПТАХІВ ДЕНЬ ЗУСТРІЧІ ПТАХІВ Опубліковано: Понеділок, 16 березня 2020 Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді закликає прийняти участь в  обласному етапі всеукраїнської акції “День зустрічі птахів”. Головною метою акції є актуалізація уваги учнівської молоді до сучасних проблем приваблювання і охорони, поширення і збільшення чисельності...

Переглядів: 2506 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook