Період публікації:

від

до

Категорія:

Бінарне заняття на тему: «Юридичні особи, як суб`єкти цивільного права»

Опубліковано: Вівторок, 04 грудня 2018 

min
max

Викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Руслана Юзьків та Наталя Захарчук провели бінарне заняття на тему: «Юридичні особи, як суб`єкти цивільного права» з дисциплін «Цивільне та сімейне право» та «Комп`ютерні правові системи» для студентів ІІІ курсу груп ПВн-16 і ПВн-26 на базі Головного територіального управління юстиції у Львівській області.

У проведенні заняття взяли участь: заступник начальника ГТУЮ у Львівській області з питань державної реєстрації – начальник управління державної реєстрації Оксана Куманська-Нор та інші спеціалісти територіального управління.

Під час заняття практичні працівники галузі звернули особливу увагу на координацію управління державної реєстрації роботи державних реєстраторів, які віднесені до компетенції органів місцевого самоврядування.

Студенти ознайомилися з процедурою державної реєстрації юридичних осіб, що регулюється відповідним законом. Спеціалісти управління юстиції відзначили особливості спрощеної процедури звернення до органів державної реєстрації та процедури самої реєстрації, а також порядок анулювання державної реєстрації. Розповіли про новітні вимоги до змісту установчих документів, які подаються для державної реєстрації юридичних осіб, особливості реєстрації господарських товариств, молодіжних, дитячих громадських об`єднань, юридичних осіб інших організаційно-правових форм. Студентам було роз’яснено механізм застосування законів «Про товариство з обмеженою та додатковою відповідальністю» та «Господарське товариство» тощо.

У ході заняття звернуто увагу на створення і реєстрацію бізнесу в Україні та реєстрацію молодіжних, дитячих громадських об’єднань.

Студенти отримали вичерпні відповіді на поставлені запитання щодо використання комп`ютерних технологій в роботі управління юстиції; роз`яснено онлайн-технології, такі як: «Будинок юстиції» та інші електронні сервіси.

Оксаною Куманською-Нор відзначено, що надзвичайно приємно спостерігати за зацікавленістю студентів фактичним перебігом реформ у сфері державної реєстрації суб’єктів, які завтра будуть успішно реалізовувати ці ж реформи.

Цікавий досвід, який студенти отримали на занятті, допоможе їм у майбутньому реалізовувати себе професійно, адже таке спілкування розвиває креативність, вміння аналітично сприймати правове поле і розв’язувати складні правові «ребуси».

Подібні заходи сприяють появі у студентів більш чіткого уявлення про свої здібності та майбутню професію, що, в свою чергу, надає їм можливість краще зорієнтуватися при виборі напряму трудової діяльності та плануванні професійної кар`єри. Заняття проведено на належному науково-теоретичному та методичному рівні, досягло своєї мети, відповідає сучасним вимогам освітньої діяльності.

Викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін висловлюють подяку керівництву та спеціалістам Головного територіального управління юстиції у Львівській області за надану можливість провести практичне заняття на базі управління та за отриманні практичні знання, які допоможуть в професійному рості майбутнім фахівцям.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Студенти-правники Львівського кооперативного коледжу ознайомилися з діяльністю Міністерства юстиції України Студенти-правники Львівського кооперативного коледжу ознайомилися з діяльністю Міністерства юстиції України Опубліковано: Четвер, 13 грудня 2018 З метою залучення до освітнього процесу працівників установ, діяльність яких має безпосереднє відношення до спеціальностей закладів вищої освіти, викладач циклової комісії правознавчих дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Людмила Бачинська провела для груп ПВ(н)-26 та ПВ(н)-27...

Переглядів: 382 Коментарів: 0

Вища освіта

Квест-гра «Правовий статус виконавців» Квест-гра «Правовий статус виконавців» Опубліковано: П`ятниця, 09 листопада 2018 Головний державний виконавець Личаківського відділу державної виконавчої служби міста Львова Наталія Турко провела для студентів спеціальності «Право» Львівського кооперативного коледжу економіки і права креативну квест-гру на тему: «Правовий статус виконавців». Мета заходу – стимулювання студентів...

Переглядів: 384 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook