Період публікації:

від

до

Категорія:

Інтегроване заняття у Львівському кооперативному коледжі

Опубліковано: Вівторок, 04 грудня 2018 

min
max

Викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Любов Фірчук та Зоряна Хомяк організували та провели для груп ПВ(н)-16, ПВ(н)-27 інтегроване заняття у формі лекції-презентації з навчальних дисциплін «Конституційне право України» та «Державне будівництво і самоврядування».

До проведення заняття була залучена Ірина Моряк – юрист Української Галицької Асамблеї, випускниця коледжу.

Мета заняття: ознайомлення з організаційними та правовими механізмами управління територіальною громадою в процесі розбудови інфраструктури міста, технологіями формування громадської думки та ресурсами, якими володіють територіальні громади, під час вирішення питань місцевого значення.

В Україні проводиться реформа у всіх галузях органів державної влади, в тому числі в органах місцевого самоврядування. Першими позитивними кроками провадження реформи стало розмежування повноважень між органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підвищення відповідальності органів місцевої влади перед громадами, посилення фінансової спроможності органів регіонального самоврядування.

На даний момент запроваджено окремі елементи реформи адміністративно-територіального устрою, активізовано механізм добровільного об'єднання територіальних громад, розпочато реформу бюджетної децентралізації тощо. Поточний етап децентралізації, на думку фахівців, потребує прийняття нового законодавства та внесення змін до низки нормативних актів. Викладачі циклової комісії та практичний фахівець ознайомили студентів із новітніми викликами часу та завданнями, які ставить перед Україною європейське співтовариство. Подання матеріалу було систематичним, доступним для сприйняття студентами. Відчувався постійний взаємозв’язок з аудиторією.

Зазначимо,що студенти на попередніх заняттях уже мали змогу на практиці ознайомитись з організацією роботи органів місцевого самоврядування, а також у рамках виконання проекту Львівської міської ради на тему: «Міська рада – для молоді», в якому вони взяли участь.

На завершенні заняття Ірина Моряк наголосила: «Місцеве самоврядування: чи є зміни? На таку тему ми сьогодні дискутували з вами. Це нереальний досвід: читати лекцію студентам-правникам свого рідного коледжу. Молодь зараз дуже крута. В молоді зараз найбільший потенціал. Я вірю, що разом ми зробимо наші села та міста кращими».

Після завершення лекції студенти отримати відповіді на всі запитання. Лекція-презентація пройшла у приємній дружній атмосфері та невимушеній обстановці. Заняття досягнуло поставленої мети і пройшло на належному рівні.

На занятті були присутні представники адміністрації, завідуючі відділень, викладачі коледжу.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі ЗМІ та зв’язках з громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 771 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 П'ятий рік поспіль Україна 20 лютого вшановує Героїв Революції Гідності – учасників Євромайдану та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. У Львівському кооперативному коледжі економіки і права було проведено виховний захід, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні, які змінили історію України ціною свого...

Переглядів: 701 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook