Період публікації:

від

до

Категорія:

У Турці відкрили інклюзивно-ресурсний центр

Опубліковано: Середа, 05 грудня 2018 

min
max

Сьогодні, 5 грудня, у Турківській гімназії № 1 відбулося відкриття комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Турківської районної ради, покликаний забезпечити реалізацію прав дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

«Сьогодні право на здобуття освіти дітьми з особливими потребами гарантовано державою. І я щиро переконана, що колектив цього центру буде прикладати максимум зусиль, щоб дітям і їхнім батькам було комфортно і затишно. Цього року це уже десяте офіційне відкриття інклюзивно-ресурсного центру на Львівщині», - зазначила директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Мандзій.

Також директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Марія Гоголевська висловила слова вдячності державі за можливість допомагати особливим дітям та за всебічну підтримку і допомогу у втіленні в життя цієї можливості.

ІРЦ розміщений у трьох кімнатах із капітальним ремонтом та всім необхідним обладнанням. Для цього з місцевого бюджету було виділено 100 тис. грн, а також скеровано субвенцію 251,88 тис. з державного бюджету на придбання обладнання ІРЦ.

Працюватиме у центрі практичний психолог та вчитель-логопед, які допомагатимуть дітям із особливими освітніми потребами вчитися та соціалізуватися.

Завданнями центру передбачено: надання психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами, розроблення рекомендацій щодо програми навчання дітей у школах, надання консультацій та взаємодія з педагогічними працівниками дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання, а також надання консультативно-психологічної допомоги батькам.

Немає коментарів

Схожі статті:

На Золочівщині відкрили інклюзивно-ресурсний центр (+ВІДЕО) На Золочівщині відкрили інклюзивно-ресурсний центр (+ВІДЕО) Опубліковано: Вівторок, 16 квітня 2019 Сьогодні, 16 квітня, у Золочеві відкрили інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ), де надаватимуть комплексну оцінку розвитку дітей з особливими освітніми потребами, а також проводитимуть з ними корекційні заняття. Участь у відкритті взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка. «Нас сьогодні тут зібрала велика...

Переглядів: 645 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей

У Пустомитах відкрили інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами У Пустомитах відкрили інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами Опубліковано: Понеділок, 15 квітня 2019 Сьогодні, 15 квітня, на базі Пустомитівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 відкрили інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ), де надаватимуть комплексну оцінку розвитку дітей з особливими освітніми потребами, а також проводитимуть з ними корекційні заняття. В урочистих заходах взяли участь директор департаменту освіти...

Переглядів: 332 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook