Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівська політехніка зміцнила свої позиції в авторитетному світовому рейтингу університетів Times Higher Education (THE)

Опубліковано: П`ятниця, 07 грудня 2018 

min
max

Днями оприлюднено світовий рейтинг університетів Times Higher Education University Rankings 2019. Серед чотирьох вітчизняних закладів вищої, що увійшли до нього, чільні місця має Львівська політехніка – єдиний з посеред них технічний університет. Вона потрапила і у загальний рейтинг, і у три рейтинги, що формуються за науковими напрямками.

Так, у номінації Engineering & Technology Львівська політехніка займає позиції 601-800, Physical Sciences – 801+, натомість у Сomputer Sciences – 401-500. До речі, саме у цій номінації ми виявилися єдиними серед представлених у Times Higher Education українських університетів.

Окрім Національного університету «Львівська політехніка», у рейтингу присутні також Національний університет імені Тараса Шевченка, Львівський національний університет імені Івана Франка та Харківський національний університет імені Василя Каразіна.

Як наголошує керівник Науково-дослідної частини Львівської політехніки Лілія Жук, Тimes Higher Education University Rankings – це єдиний рейтинг, який дозволяє оцінювати заклади вищої освіти за всіма основними параметрами: навчанням, дослідженнями, передачею знань та міжнародними перспективами. Для цього використовують 13 ретельно відкаліброваних показників ефективності, що відображають п'ять основних напрямків діяльності: освіту, науково-дослідну роботу, цитованість, інтернаціоналізацію та залучення коштів від промисловості. Це повинно забезпечити найповніше та збалансоване порівняння університетів, якому довіряють студенти, науковці, керівники навчальних закладів, економічні менеджери та урядовці.

Цьогорічний список Тimes Higher Education University Rankings очолюють два британські університети – Оксфордський та Кембриджський. Загалом у ньому репрезентовано понад 1 250 закладів вищої освіти із 86 країн світу.

За інформацією прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівська політехніка увійшла до світового рейтингу кращих університетів світу Львівська політехніка увійшла до світового рейтингу кращих університетів світу Опубліковано: Середа, 25 липня 2018 Днями оприлюднено рейтинг The QS World University Rankings кращих 959 університетів світу. До нього увійшли також шість українських закладів вищої освіти, серед яких чільну позицію посів Національний університет «Львівська політехніка». Загалом, найвище місце серед українських вишів у згаданому рейтингу...

Переглядів: 610 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno Опубліковано: Середа, 30 жовтня 2019 На базі Львівської політехніки відкрили сучасну технологічну лабораторію Tech LabInno. Лабораторія покликана стати централізованим місцем інновацій для навчання, обміну досвідом у реалізації стартапів, створення умов прототипування та нових винаходів, яке працює у форматі FabLab. Участь у заході взяв...

Переглядів: 619 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook