Період публікації:

від

до

Категорія:

«Для нас важливо гарантувати права учня», - Лілія Гриневич про розвиток дуальної форми освіти

Опубліковано: Понеділок, 10 грудня 2018 

min
max

Міністерство освіти та науки оприлюднило проект розпорядження Уряду про договір щодо здобуття професійно-технічної освіти за дуальною формою навчання.

Про це повідомила сьогодні під час брифінгу Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

«У цьому договорі визначені обов’язки закладу освіти, роботодавця та учня. Для нас важливо гарантувати права учня. Відтак, учень, підписуючи такий договір, повинен знати, що, коли він бере участь у дуальній формі освіти, він матиме гарантоване місце праці, а роботодавець міг спланувати, як у нього оновлюватимуться кадри на виробництві», - зазначила Лілія Гриневич.

Зокрема Міністр наголосила, що за три роки в Україні створили 100 навчально-практичних центри за кошти державного бюджету.

«Третій рік поспіль відбуваються інвестиції в обладнання професійно-технічної освіти, і для нас критично важливо залучити до розвитку профтехосвіти роботодавців. За ці три роки в Україні створили 100 навчально-практичні центри в Україні за кошти державного бюджету. Обласні адміністрації створювали також центри за кошти від залишків освітньої субвенції. У Львівській області за цей період відкрили 18 навчально-практичних центрів, лише 5 за кошти роботодавців, 6 – за кошти субвенції, а решту – це кошти област»”, - наголосила Лілія Гриневич.

Також Міністр наголосила, що в Кабміні обговорюють новий закон про професійно-технічну освіту та паралельно ведуть перемовини з Європейським Союзом про великий проект щодо модернізації інфраструктури професійно-технічної освіти в України.

Немає коментарів

Схожі статті:

«У бюджеті на 2019 рік передбачено 50 млн гривень на створення навчально-практичних центрів», - Лілія Гриневич «У бюджеті на 2019 рік передбачено 50 млн гривень на створення навчально-практичних центрів», - Лілія Гриневич Опубліковано: Понеділок, 10 грудня 2018 У бюджеті на 2019 рік передбачено 50 млн гривень на створення навчально-практичних центрів із сучасним обладнанням за професіями, яких найбільше потребує ринок праці. Про це повідомила сьогодні під час круглого столу на тему «Розвиток професійної освіти» Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. «Ми...

Переглядів: 395 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Професійна освіта повинна відповідати сьогоднішнім викликам економіки та суспільства, - Олег Синютка Професійна освіта повинна відповідати сьогоднішнім викликам економіки та суспільства, - Олег Синютка Опубліковано: Вівторок, 09 квітня 2019 Сьогодні, 9 квітня, стартувала конференція німецько-українського проекту «Партнерство у сфері професійно-технічної освіти в Україні». Участь у відкритті взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка. «Сьогодні професійна освіта повинна відповідати тим викликам економіки та суспільства, які ми маємо на...

Переглядів: 327 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook