Період публікації:

від

до

Категорія:

Учні школи Марії Покрови вивчають життєвий і творчий шлях Івана Франка (фото)

Опубліковано: Понеділок, 10 грудня 2018 

min
max

Учні школи Марії Покрови вивчають життєвий і творчий шлях Каменяра. Іван Франко народився не у Львові, а в селі Нагуєвичі біля Дрогобича. Проте, без сумніву, Франко — один з найвидатніших львів’ян. Тут він прожив 40 років із 60, які відміряло йому провидіння.

Навчався Франко у Львіському університеті, відвідував  бібліотеки Оссолінеум та університетську, будинок НТШ (Винниченка, 24).

Франко був дон-жуаном. Він часто закохувався. Протягом одного року зробив три пропозиції дівчатам, але з жодною не одружився. Дружиною ж геніального поета стала Ольга Хоружинська.

Іван Франко був кандидатом на Нобеля. Його кандидатуру вніс священик, доктор філософії Йосип Застирець. Але не судилося — поет помер. Так Україна і не отримала свого нобелівського лауреата.

Учні відвідали місця Львова, пов'язані з українським генієм. А на Личаківському кладовищі вшанували пам'ять Івана Франка і його дружини Ольги Хоружинської.

Немає коментарів

Схожі статті:

Проєкт «Дитячі та юнацькі роки І. Франка» Проєкт «Дитячі та юнацькі роки І. Франка» Опубліковано: Понеділок, 24 лютого 2020 Іван Франко – видатна постать в українській історії, літературі, культурі, політиці. Цей незвичний чоловік відомий не лише своєю творчістю, а й сильною громадянською позицією. Мабуть, тому його поезія не втрачає актуальності й у наш час. Учні 4 класу Горішненської ЗОШ І-ІІ ст. Миколаївського району охоче...

Переглядів: 575 Коментарів: 0

Відділи освіти

Вчителі школи Марії Покрови відвідали з привітаннями обласну владу (фото) Вчителі школи Марії Покрови відвідали з привітаннями обласну владу (фото) Опубліковано: Субота, 25 січня 2020 Вчителі школи Марії Покрови завітали у святковий день, 14 січня, зі щедрівками та привітаннями до обласної влади і побажали їм зустріти з посмішкою і щастям у душі цей рік, йти за покликом серця і досягати всіх цілей, щиро любити та радіти життю!  

Переглядів: 926 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook