Період публікації:

від

до

Категорія:

У Червонограді відкрили навчально-практичний центр будівельної галузі

Опубліковано: Вівторок, 11 грудня 2018 

min
max

Сьогодні, 11 грудня, на базі Червоноградського професійного гірничо-будівельного ліцею за кошти обласного бюджету відкрили навчально-практичний центр будівельної галузі.

Центр створили з метою впровадження у навчальний процес новітніх виробничих технологій, удосконалення навичок майстрів виробничого навчання та розширення соціального партнерства у сфері підготовки конкурентоспроможних кваліфікованих робітників.

«Червоноград є стратегічним районом для Львівської області. Тому ми зацікавлені у тому, щоб гірничо-будівельний кластер розвивався, бо ці робочі професії затребувані на ринку праці. І, звичайно, співпраця і взаємодія навчальних закладів професійної освіти України з виробниками будівельних матеріалів – це перспективний шлях розвитку і модернізації професійної освіти в Україні. І завдання, які стоять перед цим центром полягають у підготовці за сучасними виробничими технологіями учнів та майстрів виробничого навчання, які будуть впроваджувати нові моделі будівельних технологій у Львівській області», - зазначив заступник директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Ігор Гайдук.

Навчально-практичний центр має сучасну навчально-матеріальну базу, що складається з кабінетів професійно-теоретичної підготовки, майстерень та лабораторій. Майстерні та кабінети забезпечені сучасним обладнанням та мультимедійною технікою.

Для відкриття такого навчально-практичного центру з обласного бюджету було виділено 850 тис. грн.

Також у межах проекту «Трансформація професійного навчального закладу» (програми «Польська Допомога») для майстерні технічної обробки деревини придбали деревообробні верстати, загальна вартість яких – 900 тис. грн.

Викладачі центру є фахівцями високого професійного рівня з вищою та базовою спеціальною освітою, досвідом роботи на потужних підприємствах. Окрім того, у навчального закладу налагоджена на високому рівні робота з підприємствами, де студенти можуть отримати не тільки практику, а й майбутнє працевлаштування.

Сьогодні на Львівщині працює вже 19 подібних навчально-практичних центрів. До кінця 2018 року планують відкрити ще 5 навчально-практичних центрів: один – за кошти державного бюджету та п‘ять – за чотири обласного бюджету.

Немає коментарів

Схожі статті:

На Дрогобиччині відкрили навчально-практичний центр будівельної галузі На Дрогобиччині відкрили навчально-практичний центр будівельної галузі Опубліковано: Субота, 22 грудня 2018 Сьогодні, 22 грудня, на базі Дрогобицького вищого професійного училища № 19 відкрили навчально-практичний центр з підготовки робітників за професіями штукатур, лицювальник-плиточник, маляр. Центр створили з метою впровадження у навчальний процес новітніх виробничих технологій, удосконалення навичок...

Переглядів: 595 Коментарів: 0

Профтехосвіта

У Сокалі відкрили Навчально-практичний центр харчових технологій У Сокалі відкрили Навчально-практичний центр харчових технологій Опубліковано: Четвер, 27 грудня 2018 Сьогодні, 27 грудня, відкрили навчально-практичний центр харчових технологій на базі Сокальського професійного ліцею. Центр обладнаний устаткуванням для навчання та виробництва хлібо-булочних та кондитерських виробів: електричними плитами, робочими столами, холодильниками, паро-конвекційною піччю, приладами...

Переглядів: 799 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook