Період публікації:

від

до

Категорія:

Студенти Львівського кооперативного коледжу відвідали Західний апеляційний господарський суд

Опубліковано: Понеділок, 17 грудня 2018 

min
max

Викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Наталія Загорбенська, Оксана Козак, Людмила Бачинська, Зоряна Хом’як організували для студентів-правників навчальну екскурсію у Західний апеляційний господарський суд.

Мета заходу – ознайомлення студентів спеціальності з роботою суду в рамках закріплення здобутих теоретичних знань в коледжі з практичними на місці.

До майбутніх юристів звернувся керівник апарату суду Юрій Качур, який розповів про специфіку господарського судочинства, повноваження та юрисдикцію Західного апеляційного господарського суду, категорій спорів, підвідомчих господарським судам, та побажав усім успіхів у навчанні. Керівник апарату відповідав на питання, які цікавили присутніх, особливо про можливість працевлаштування, умови проходження конкурсу на зайняття посад у апараті суду, навантаження працівників тощо.

Голова суду Борис Плотніцький запросив екскурсантів у свій кабінет, надав можливість студентам-правникам відчути себе головою суду і «приміряти» крісло керівника.

Під час екскурсії приміщеннями суду, яку провели начальник відділу міжнародно-правової роботи, зв’язків з громадськістю та ЗМІ Валерія Максіна та прес-секретар Анна Ярмола, студенти ознайомилися з роботою канцелярії. Начальник відділу документообігу Ольга Тарас розповіла про порядок реєстрації апеляційних скарг, вхідної і вихідної кореспонденції. У залі судових засідань студенти отримали інформацію про атрибути судової влади, мали можливість відчути серйозність та відповідальність суддівської професії.

Найбільше враження на майбутніх правників та викладачів справило судове засідання, яке вони відвідали, особливо його формат – в режимі відеоконференцзв’язку.

Подібні заходи сприяють формуванню високопрофесійних фахівців в галузі юриспруденції, допомагають розвинути високий рівень правової свідомості та правової культури у студентської молоді, закріпити отримані під час навчання знання, зміцнити і поглибити відчуття особистої відповідальності за якість опанування юридичної професії, безпосереднє ознайомлення з роботою суду сприяє відкритості судової системи, вихованню поваги до права, підвищенню правової культури та формуванню довіри суспільства до влади та суду.

На завершені зустрічі студенти ділилися враженнями, задавали питання, які їх цікавили, та щиро дякували працівникам суду за цікаву і пізнавальну інформацію, за чудово та корисно проведений час, а ті, у свою чергу, побажали гарних досягнень у навчанні та задоволення від обраної професії юриста.

Адміністрація коледжу, викладачі та студенти висловлюють подяку за плідну співпрацю керівництву та співробітникам Західного апеляційного господарського суду, унікальний практичний досвід та глибокі знання в галузі судочинства.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Студентам Львівського кооперативного коледжу економіки і права організували навчальну екскурсію в окружний адміністративний суд (фото) Студентам Львівського кооперативного коледжу економіки і права організували навчальну екскурсію в окружний адміністративний суд (фото) Опубліковано: Середа, 04 квітня 2018 Нещодавно викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Наталія Захарчук, Соломія Мисак та Наталія Загорбенська організували навчальну екскурсію студентам 3-го курсу, спеціальності «Правознавство», в Львівський окружний адміністративний суд. Відвідувачі...

Переглядів: 565 Коментарів: 0

Профтехосвіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 771 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook