Період публікації:

від

до

Категорія:

На Стрийщині відкрили два навчально-практичні центри

Опубліковано: П`ятниця, 21 грудня 2018 

min
max

Сьогодні, 21 грудня, на базі ДПТНЗ «Стрийське вище художнє професійне училище» відкрили навчально-практичний центр деревообробної галузі з облаштованими кабінетами професійно-теоретичної підготовки, майстернями ручної та механічної обробки деревини.

Також навчально-практичний центр має сучасну навчально-матеріальну базу, де учні практикуватимуться на професійному обладнанні.

На відкриття центру витратили 867 тис гривень, з яких 567 тис грн – кошти обласного бюджету, решта – кошти училища.

Педагогічний колектив училища основним завданням центру вбачає підготовку учнів до сучасних ринкових умов праці.

Натомість, у ДНЗ «Вище професійне училище № 8» створили навчально-практичний центр електрозварювання та ковальської справи. Тут діятиме майстерня зварювальних апаратів та кузня з усім необхідним обладнанням.

На розвиток матеріально-технічної бази центру електрозварювання та ковальської справи з обласного бюджету виділено 1 млн 200 тис грн.

Директор Вищого професійного училища № 8 Віталій Никифорів зазначив, що сьогодні на ринку праці затребувані фахівці, які працюють на сучасному обладнанні, тому профосвіта має внутрішньо змінюватися, щоб якісно навчати учнів.

«Система профосвіти покликана готувати людину до праці, пробудити бажання і виробити вміння вчитися, удосконалюватися протягом усього життя, тому проект спрямований на підготовку майбутніх висококваліфікованих робітників. Електрозварювальник – одна з пріоритетних професій, яка сьогодні підтримана Урядом», - наголосив під час виступу Віталій Никифорів.

Також під час відкриття двох центрів за сумлінну працю в галузі професійно-технічної освіти та високий професіоналізм у підготовці матеріально-технічної бази грамоти від департаменту освіти і науки Львівської ОДА вручили кращим майстрам Вищого художнього професійного училища та Вищого професійного училища № 8.

Зазначимо, що сьогодні на Львівщині працює вже 21 навчально-практичний центр. До кінця 2018 року планують відкрити ще 3 центри.

«Ми знаємо, що економіка країни завжди трималася на робітничих професіях. Тому ми повинні постійно працювати і вдосконалюватися, щоб ще більше наблизити роботодавців і професійних спеціалістів. Відкриття таких центрів дасть неабиякий поштовх до ще більш якісного розвитку професійно-технічної освіти на Стрийщині», - зазначив начальник відділу професійної освіти департаменту освіти і науки Львівської ОДА Михайло Мураль.

Немає коментарів

Схожі статті:

Держава продовжить інвестувати в сучасне обладнання для закладів профосвіти та впровадить прозорий конкурс для отримання цих коштів, - Ганна Новосад Держава продовжить інвестувати в сучасне обладнання для закладів профосвіти та впровадить прозорий конкурс для отримання цих коштів, - Ганна Новосад Опубліковано: П`ятниця, 25 жовтня 2019 Держава має намір у бюджеті 2020 року збільшити інвестиції у створення навчально-практичних центрів закладів профосвіти щонайменше до 100 млн грн у рік. Наразі тривають переговори з депутатами щодо можливості збільшення цих інвестицій до 250 млн грн. Для прозорого отримання цих коштів МОН планує впровадити...

Переглядів: 849 Коментарів: 0

Профтехосвіта

В області відкрили 3 навчально-практичні центри професійно-технічної освіти В області відкрили 3 навчально-практичні центри професійно-технічної освіти Опубліковано: Вівторок, 17 липня 2018 Упродовж 2017-2018 навчального року на Львівщині відкрили 3 навчально-практичні центри професійно-технічної освіти. Це навчально-практичний центр інноваційного кравецтва, центр з підготовки робітників за професією «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування» та центр ІТ-технологій. Як...

Переглядів: 1108 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook