Період публікації:

від

до

Категорія:

Студентам Львівського кооперативного коледжу розповіли, як захищати свої права

Опубліковано: П`ятниця, 21 грудня 2018 

min
max

З нагоди відзначення Всесвітнього дня прав людини, викладач циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Людмила Підлужна провела для студентів відкрите заняття з інтегрованого курсу «Громадянська освіта» на тему: «Права людини».

Мета інтегрованого курсу громадянської освіти: виховання поваги до людської гідності й дотримання прав людини, демократичних цінностей, верховенства права, справедливості, неупередженості, рівності; формування вільної особистості, яка визнає загальнолюдські та національні цінності й керується морально-етичними критеріями та почуттям відповідальності у власній поведінці; формування громадянської компетентності молоді та ін.

Викладач зазначила, що навчання громадянській освіті спрямоване на реалізацію загальної мети середньої освіти, що сформульована у концепції Нової української школи. Вона полягає у розвитку та соціалізації особистості, формуванні її національної самосвідомості, громадянської позиції, загальної культури, світоглядних орієнтирів, критичного мислення, творчих здібностей, дослідницьких та аналітичних навичок, навичок життєзабезпечення та професійних якостей. Важливість громадянської освіти зумовлена новими соціально-політичними реаліями українського суспільства, пошуком спільних для громадян демократичних цінностей і національних ідеалів, участю України в загальносвітових політичних, економічних і соціокультурних процесах. Це потребує освіти для демократичного громадянства через якісне формування громадянської ідентичності, здатності й готовності молодої людини до усвідомленого вибору шляхом критичного аналізу різних можливостей та варіантів, активної участі в суспільних процесах, установлення конструктивних відносин на засадах соціального партнерства. Таким чином, одним із основних соціальних замовлень у школі є формування й розвиток здатності школярів до життя й діяльності у правовій демократичній державі.

Дане заняття з інтегрованого курсу «Громадянська освіта» має допомогти студентам розширити і збагатити свої знання та вміння, навчити застосовувати їх на практиці, що, в свою чергу, сприятиме формуванню правової свідомості та вихованню правової культури у молоді.

На заняття була запрошена старший інспектор ювенальної поліції Шевченківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області Ольга Ковальчук, яка розповіла студентам про людську гідність і права людини, еволюцію прав людини, права дитини, механізми захисту прав людини і прав дитини тощо.

Інспектор наголосила: «Від народження ви маєте певні права, які гарантовані й захищаються державою. Їх ви повинні знати й реалізовувати щодня. Але пам’ятайте: ваші права не повинні порушувати права інших. З часом у вас збільшаться обов’язки і відповідальність. Існують закони, які визначають ваші обов’язки. Ви повинні їх знати. Незнання закону не звільняє вас від відповідальності за ваші вчинки, дії або бездіяльність. Де б ви не були, ким би ви не стали, ви повинні знати свої права та обов’язки і бути Людиною».

Тема заняття викликала чималий інтерес у присутніх, а разом із тим і велику кількість запитань різного характеру, а запрошений інспектор дала чіткі й вичерпні відповіді на всі запитання щодо правового захисту та правових гарантій неповнолітніх.

Адміністрація коледжу, викладач циклової комісії та студенти висловлюють подяку керівництву Шевченківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області та старшому інспектору ювенальної поліції за постійну спільну роботу з правового виховання молодого покоління та правової культури серед молоді.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі ЗМІ та зв’язках з громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Науково-теоретична конференція на тему: «Забезпечення прав і свобод людини в Україні» Науково-теоретична конференція на тему: «Забезпечення прав і свобод людини в Україні» Опубліковано: Середа, 15 травня 2019 Нещодавно у Львівському кооперативному коледжі економіки і права викладачами циклової комісії правознавчих дисциплін проведено науково-теоретичну конференцію на тему: «Забезпечення прав і свобод людини в Україні». Метою наукового заходу стало обговорення і узагальнення науково-пошукової роботи студентів...

Переглядів: 562 Коментарів: 0

Вища освіта

Львівським студентам провели тренінг щодо захисту прав людини Львівським студентам провели тренінг щодо захисту прав людини Опубліковано: Вівторок, 02 квітня 2019 Нещодавно в Українському Католицькому Університеті було проведено тренінг, який проводився у рамках Всеукраїнського проекту від «Від мрії до дії» та реалізується Міністерством юстиції України спільно з Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» та за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ)...

Переглядів: 498 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook