Період публікації:

від

до

Категорія:

У Сокалі відкрили Навчально-практичний центр харчових технологій

Опубліковано: Четвер, 27 грудня 2018 

min
max

Сьогодні, 27 грудня, відкрили навчально-практичний центр харчових технологій на базі Сокальського професійного ліцею. Центр обладнаний устаткуванням для навчання та виробництва хлібо-булочних та кондитерських виробів: електричними плитами, робочими столами, холодильниками, паро-конвекційною піччю, приладами для гастрономічних виробів, блендерами та міксерами.

На розвиток матеріально-технічної бази навчального закладу з обласного бюджету, а саме на відкриття навчально-практичного центру харчових технологій, виділено 550 тис грн, також на капітальний ремонт ліцею – 818 тис грн. Головною метою центру є впровадження у навчальний процес новітніх виробничих технологій із застосуванням сучасного обладнання, інструментів, розширення співробітництва і взаємодії з підприємствами-замовниками кадрів.

У навчально-практичному центрі навчатимуться учні за спеціальностями: «Кухар», «Кухар-кондитер», «Кухар-бармен». Для цього облаштували спеціальні майстерні з усією необхідною технікою. Також завдяки мультимедійному забезпеченні, майбутні кухарі зможуть переглядати та аналізувати різноманітні відео-уроки.

В урочистому відкритті взяла участь директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Мандзій.

«У підпорядкуванні Львівської обласної державної адміністрації є 33 навчальні заклади, де основним пріоритетом виступає особистий потенціал розвитку того чи іншого закладу. У межах програми «Розвиток освіти Львівщини» на заклади професійної освіти області у 2018 році виділено 50 млн грн. Кошти були спрямовані на два напрями: енергозбереження та створення належних умови навчання для учнів. Така фінансова допомога – це можливість мотивувати навчальні заклади, адже шанс на розвиток мають всі. Вимоги роботодавців сьогодні змінилися, і навчальні заклади, які готують майбутніх спеціалістів, мають відповідати цим критеріям», - зазначила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

Також під час відкриття центру за сумлінну працю в галузі професійно-технічної освіти та високий професіоналізм у підготовці матеріально-технічної бази вручили подячні грамоти від департаменту освіти і науки Львівської ОДА кращим майстрам Сокальського професійного ліцею.

Сокальський професійний ліцей здійснює підготовку кваліфікованих робітників для громадського харчування, сфери обслуговування, будівельної та автомобільної галузей. Сьогодні на Львівщині на базі училищ і ліцеїв відкрито 24 навчально-практичні центри, де готують спеціалістів різних категорій.

Немає коментарів

Схожі статті:

На Дрогобиччині відкрили навчально-практичний центр будівельної галузі На Дрогобиччині відкрили навчально-практичний центр будівельної галузі Опубліковано: Субота, 22 грудня 2018 Сьогодні, 22 грудня, на базі Дрогобицького вищого професійного училища № 19 відкрили навчально-практичний центр з підготовки робітників за професіями штукатур, лицювальник-плиточник, маляр. Центр створили з метою впровадження у навчальний процес новітніх виробничих технологій, удосконалення навичок...

Переглядів: 596 Коментарів: 0

Профтехосвіта

У Бориславі відкрили навчально-практичний центр для підготовки електриків У Бориславі відкрили навчально-практичний центр для підготовки електриків Опубліковано: Субота, 22 грудня 2018 Сьогодні, 22 грудня, у Бориславському професійному ліцеї відкрили сучасний навчально-практичний центр електротехнічного спрямування. Відтепер студенти, які здобувають фах «електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж», «електромонтажник силових мереж та електроустаткування», «електромонтер...

Переглядів: 565 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook